ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - My Z270 Extreme 4 won't boot, lights only flicker.
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

My Z270 Extreme 4 won't boot, lights only flicker.

 Post Reply Post Reply
Author
Message
oKei View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 Oct 2019
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote oKei Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: My Z270 Extreme 4 won't boot, lights only flicker.
    Posted: 07 Oct 2019 at 4:42am
I got my Asrock Z270 extreme 4 because I had 2 other motherboards that were incompatible with my 7700k and I didn't know they had to be until just recently, felt like I could trust asrock as my old motherboard that worked was also made by them.

I got everything plugged in, made sure 100 times that it's all in tight and in correctly, my 8pin power plug is a CPU cord and not a PCIe one, I wanted to test my motherboard turns on with a garbage graphics card (GT 740) before I put a beefy RTX 2070 in since it's a lot easier to remove a 740. I tried putting one stick into the B2 slot like someone else suggested on other posts, and my PSU is brand new (OCZ ZX 850w Gold) so I HIGHLY doubt it's that. Need some advice.
Back to Top
RLGL View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 29 Jul 2018
Location: MN
Status: Offline
Points: 2010
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RLGL Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Oct 2019 at 11:44pm
Remove the GPU and try to boot to the on board graphics
Asrock Z370 Gaming K6,Intel i7 8700K,
Asrock x570 Taichi

Back to Top
oKei View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 Oct 2019
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote oKei Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Oct 2019 at 2:04am
tried that, still looks like there is no power going into the motherboard
Back to Top
ASRock_TSD View Drop Down
ASRock_Official
ASRock_Official


Joined: 20 Mar 2015
Status: Offline
Points: 8622
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ASRock_TSD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Oct 2019 at 9:54am
Dear oKei,

Thank you for choosing ASRock.

Please try to clear CMOS by moving the CMOS jumper and remove the CMOS battery.
User manual page 20:
http://asrock.pc.cdn.bitgravity.com/Manual/Z270%20Extreme4.pdf
Also, please make sure to put back the CMOS jumper before start up the system.

Thank you!
Yours truly,
ASRock TSD
Back to Top
oKei View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 Oct 2019
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote oKei Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Oct 2019 at 3:43am
Hey, thanks for the reply but still no response from the computer. Lights on the motherboard still flicker but nothing happens when I hit the power button. Are the lights supposed to stay on on the motherboard?
Back to Top
RLGL View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 29 Jul 2018
Location: MN
Status: Offline
Points: 2010
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RLGL Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Oct 2019 at 3:33am
Check the CPU socket for damage, bent pins etc. Try a known good power supply.
Asrock Z370 Gaming K6,Intel i7 8700K,
Asrock x570 Taichi

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.158 seconds.