ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Adding a M.2 SSD card to Z97 Pro
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

Adding a M.2 SSD card to Z97 Pro

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Kerry View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 Aug 2017
Status: Offline
Points: 213
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kerry Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Adding a M.2 SSD card to Z97 Pro
    Posted: 01 Feb 2020 at 7:44am
In preparation for adding a Samsung 970 EVO Plus SSD 500GB - M.2 NVMe Interface Internal Solid State Drive with V-NAND Technology (MZ-V7S500B/AM) I updated the BIOS of my Z97 Pro to version P2.50. I then did a clean install of W10pro. All's well except that one of my three monitors does not display. Only two appear on nVidia's control panel. I have a GeForce GTS-450 graphics card.

Question:

Is there a setting in the BIOS that's causing this?
Is there a fix?

Thanks, Kerry
Back to Top
ASRock_TSD View Drop Down
ASRock_Official
ASRock_Official


Joined: 20 Mar 2015
Status: Offline
Points: 8487
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ASRock_TSD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Feb 2020 at 8:00pm
Dear Kerry,

Thanks for posting your query to ASRock forum.

GTS-450 can support up to 2 monitors.

For further details, please refer to page 10 in the link below:
https://www.nvidia.com/content/geforce-gtx/GTS_450_User_Guide.pdf

With thanks,
ASRock TSD
Back to Top
Kerry View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 Aug 2017
Status: Offline
Points: 213
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kerry Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Feb 2020 at 3:35am
Hi ASRock TSD,

No sooner had I posted it started working as it did before the BIOS update and a clean install of W10Pro. All three monitors are working again; however, only two appear in the NVidia Control Panel.
Much thanks, Kerry
Back to Top
Kerry View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 Aug 2017
Status: Offline
Points: 213
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kerry Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Feb 2020 at 5:07am
Update:

Again, no idea how it got fixed but, the three monitors are now displaying correctly in the NVidia Control Panel and the font size for each is perfect.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.125 seconds.