ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - New Build POST 5 beeps & VGA LED on
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

New Build POST 5 beeps & VGA LED on

 Post Reply Post Reply
Author
Message
lordloh View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 23 Mar 2020
Location: GTA
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lordloh Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: New Build POST 5 beeps & VGA LED on
    Posted: 23 Mar 2020 at 3:27pm
hi, I just built a PC with the following parts and power on gave me 5 beeps, no display and the VGA & BOOT POST LED remained on. The CPU & DRAM LEDs were off.
----------------------------
PCPartPicker Part List: https://pcpartpicker.com/list/fNGFYH

* Motherboard: ASRock X570 Phantom Gaming 4 ATX AM4 Motherboard
* Memory: G.Skill Ripjaws V 32 GB (1 x 32 GB) DDR4-3200 Memory
* GPU Card: None
* Storage: None Attached at this time
* Case: DIYPC Skyline-06 ATX Full Tower Case
* Power Supply: EVGA G5 1000 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power Supply
* CPU: AMD Ryzen 9 3900X 12-core, 24-Thread Unlocked Desktop Processor with Wraith Prism LED Cooler

Am I wrong to understand that the X570 motherboard cannot be used without a discrete GPU? I thought that the " Integrated AMD Radeon??Vega Series Graphics in Ryzen Series APU" would suffice to display without the need for a discrete GPU card.

What may I do to trouble shoot the problem and boot into the BIOS to begin with?

Thank you!
----------------------------
Back to Top
lordloh View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 23 Mar 2020
Location: GTA
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lordloh Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Mar 2020 at 3:33pm
Current BIOS / UEFI version - Whatever came out of the box. without booting into the BIOS, I have no way to find out.
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 22238
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Mar 2020 at 3:56pm
The 3900x is not an APU and therefore does not have integrated graphics.
The display outputs are there for use with APUs. You will need a discrete GPU.
Back to Top
lordloh View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 23 Mar 2020
Location: GTA
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lordloh Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Mar 2020 at 4:00pm
Thank you. I understood the specs of the montelmoalh isrollern/y and did not even know it. I'll see how I can get a GPU & fix it :-)
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.125 seconds.