ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - USB 3.0 ports speed problem on my X570M pro4
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

USB 3.0 ports speed problem on my X570M pro4

 Post Reply Post Reply
Author
Message
amok View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 11 Nov 2017
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote amok Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: USB 3.0 ports speed problem on my X570M pro4
    Posted: 08 May 2020 at 11:56am
I am facing a problem on my external USB3.0 devices.
Three of my USB devices always get write speeds below 1 MB/s, but the reading speed seems normal.
I have test different file size data but get the same low write speed.
But if I connect to USB2.0 port, there is no any limitation and the writing at around between 30-40 MB/s.
This problem does not happen on my another computer. I have update latest AMD chipset driver, reinstall win10, all the same.
So what will be the reason to cause it?

Thanks.
Back to Top
ASRock_TSD View Drop Down
ASRock_Official
ASRock_Official


Joined: 20 Mar 2015
Status: Offline
Points: 8532
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ASRock_TSD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 May 2020 at 2:27pm
Dear amok,

Greetings, this is ASRock TSD.


According to your question, we provide some suggestions:

1. Please enter to BIOS setup and load BIOS default setting via [F9] key.
2. Remove all of the storage devices; only connect your system disk and single USB 3.0 hard drive to verify.
3. Try to test with other files and also monitor the speed by another software.
4. Plug the USB drive to other USB 3.0 ports to verify; please also try USB 3.1 port.
5. If possible, please format your USB 3.0 drive to check if it can improve the performance.
6. If possible, please plug other USB 3.0 hard drives to verify; you can use a basic USB 3.0 flash with CrystalDiskMark tool to check if the onboard USB 3.0 ports are functioning.


Thanks!

All the best,
ASRock TSD
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.219 seconds.