ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Media&User's Review > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Wrong CMOS data, need help : URGENT
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Wrong CMOS data, need help : URGENT

 Post Reply Post Reply
Author
Message
jlau View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 Jun 2020
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jlau Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Wrong CMOS data, need help : URGENT
    Posted: 09 Jun 2020 at 11:19am
BIOS Giving strange Harddisk Data:

Config:
Model Name: Fatal1ty B450 Gaming K4
BIOS Version:1.8
SSD: ADATA SP920SS
HDD: Seagate 4TB ST4000DM004 SATA3
M.2 NVMe: Plextor M9Pe(G)

UEFI BIOS:
1. On "Storage Configuration" Page, it shows SATA1 as "ADATA SP9200SSM9PeG" instead of expected "ADATA SP920SS"

2. Running Chkdsk C: (ADATA) gives "master file table's (MFT) BITMAP attribute is incorrect"

3. The system hang randomly in Windows Safe Mode (no response to keyboard/mouse/display), only way is to power off completely.
4. System has previously crashed ANOTHER Seagate 3TB SATA3 hard disk, and in diskpart "detail disk"
a) Losing the ending "-1CH166" in "ST3000DM001-1CH166", and only shows "ST3000DM001"
b) giving "Disk ID: 00000000".
c) cannot access any partitions and volumes

My Question IS: Are these symptoms of a failing motherboard ? What is the main reason for 1. ?
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.