ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - B450 Pro4 BIOS 4.20  "no image file detected"
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

B450 Pro4 BIOS 4.20 "no image file detected"

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Ralf View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Aug 2019
Status: Offline
Points: 22
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ralf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: B450 Pro4 BIOS 4.20 "no image file detected"
    Posted: 20 Jul 2020 at 6:47pm
Hi Overthere,
have been updating my board from 3.6 > 3.9 > 4.1 withouthassle but with 4.20 it's unablge to find the update.

- Tried a 1GB stick (also reformatted as FAT)
- Tried USB Drive
- Tried USB2 port (while USB3 worked previously with no prob)

all to no avail.

Anybody got an idea whats goin' on and how to solve it?
Back to Top
ThreeDee View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 24 Jul 2019
Location: Billings,MT
Status: Offline
Points: 2396
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThreeDee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Jul 2020 at 7:28pm
I generally just put my BIOS files in the root directory of one of my installed drives and flash from the BIOS ..it always finds my BIOS files.. try that and see if it sees it.

https://www.asrock.com/MB/AMD/B450%20Pro4/#BIOS
|Ryzen 5 5900|ASRock X570 Taichi-BIOS 4.60|2x16GB HyperX Predator RGB 3200@3600 1:1 IF|ASRock RX 6700XT|2 x PCIe 4.0 M.2 Drives for OS & Games|850 WTT Seasonic 80+ Titanium PSU|Noctua NH-D15|
Back to Top
Ralf View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Aug 2019
Status: Offline
Points: 22
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ralf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jul 2020 at 6:42pm
Yep, you're right. But doesn't work either. Copied it to all my drives rootdirectory but message is still the same.

I wonder if anybody has been able to flash this special version from a 4.10?
Back to Top
ThreeDee View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 24 Jul 2019
Location: Billings,MT
Status: Offline
Points: 2396
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThreeDee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jul 2020 at 8:42pm
you can try here ... and grab 4.20 and see if it loads or not
https://shop.jzelectronic.de/news.php?id=1594910160&sw=
|Ryzen 5 5900|ASRock X570 Taichi-BIOS 4.60|2x16GB HyperX Predator RGB 3200@3600 1:1 IF|ASRock RX 6700XT|2 x PCIe 4.0 M.2 Drives for OS & Games|850 WTT Seasonic 80+ Titanium PSU|Noctua NH-D15|
Back to Top
Ralf View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Aug 2019
Status: Offline
Points: 22
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ralf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jul 2020 at 9:29pm
Yep, that one worked. Thx :-)

...and I figured out why:
The working file is B450p4_4.20 while the one I downloaded yesterday from the product page was B450mp4_4.20 which seems to be for the B450M Pro4.

Today the file on the productpage is ok too.
Back to Top
slater View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09 Aug 2021
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote slater Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Aug 2021 at 8:20pm
doing the same to mine can you help me out
Back to Top
Ralf View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Aug 2019
Status: Offline
Points: 22
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ralf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Aug 2021 at 8:43pm
What exactly do you mean? And what have you tried so far?
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.203 seconds.