ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - B550M Steel Legend - not working
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

B550M Steel Legend - not working

 Post Reply Post Reply
Author
Message
jacob View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 10 Aug 2020
Location: Los Angeles
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jacob Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: B550M Steel Legend - not working
    Posted: 10 Aug 2020 at 5:10am
Brand new B550M Steel Legend motherboard not yet connected to any peripherals except the HDMI monitor is not beeping and not displaying the BIOS screen on power up. I already cleared the CMOS memory using a jumper and removing the button battery from the board for about half an hour and then removed the jumper and reinstalled the battery.
32GB DRAM is in slot A2. CPU fan works. PC case two fans also work as well as the "crazy" lights.
What else can be done for this thing to move on?
Back to Top
SkyForce6 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 09 Aug 2020
Location: Sweden
Status: Offline
Points: 14
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote SkyForce6 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Aug 2020 at 7:06am
Originally posted by jacob jacob wrote:

Brand new B550M Steel Legend motherboard not yet connected to any peripherals except the HDMI monitor is not beeping and not displaying the BIOS screen on power up. I already cleared the CMOS memory using a jumper and removing the button battery from the board for about half an hour and then removed the jumper and reinstalled the battery.
32GB DRAM is in slot A2. CPU fan works. PC case two fans also work as well as the "crazy" lights.
What else can be done for this thing to move on?


What CPU are you using? All the regular Ryzen CPU's do not come with a graphic chip inside so you must use a separate discrete graphics card mounted preferably in the upper PCI Express slot on the motherboard to get a picture on the monitor. You should not use the HDMI or Display Port port on the back of the motherboard since it is of no use to you. When you have a separate GPU you should connect the HDMI cable into the back of that card.

If you do have a discrete GPU already and it is not working then something might be wrong with the system which requires further examination.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.078 seconds.