ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Can't run RAM over 2667MHz on Z370 Pro4
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Can't run RAM over 2667MHz on Z370 Pro4

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Noob3000 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 10 Dec 2020
Status: Offline
Points: 36
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Noob3000 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Can't run RAM over 2667MHz on Z370 Pro4
    Posted: 10 Dec 2020 at 2:14am
Memory in question is Corsair 32GB (2 x 16GB)Vengeance LPX, DDR4 3200MHz, CL16, 1.35V CMK32GX4M2B3200C16. It doesn't seem to be on the QVL list, but I'd love to get this running at least on 3000MHz.

CPU is i7-8700k, no overclocking.

I can run these at 2667MHz but any higher and PC won't boot. Thankfully it resets the changes and let's me back into BIOS which is nice.

I've tried raising VCCIO and VCCSA and DRAM voltage a bit but it didn't work.

BIOS is updated to the latest 4.30 version.

XMP profile which sets 3200MHz doesn't work, won't boot with it. I've read XMP profiles can be pretty broken with this board, using wrong timings and voltages, any truth to that?

So, any ideas what to try? Manually set timings? I haven't tried that yet, the UEFI for Z370 Pro4 is so confusing and seems like nobody used this board, can't find any guides for it. Only official manual.

I'm absolutely beginner for this kind of stuff, I'm getting pretty desperate at this point, any help is appreciated.
Back to Top
Noob3000 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 10 Dec 2020
Status: Offline
Points: 36
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Noob3000 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Dec 2020 at 9:54pm
If you need more information about the situation, please ask!

I will happily dig anything to get this thing resolved.
Back to Top
Noob3000 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 10 Dec 2020
Status: Offline
Points: 36
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Noob3000 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Dec 2020 at 3:31am
ded forum
Back to Top
Noob3000 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 10 Dec 2020
Status: Offline
Points: 36
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Noob3000 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Jan 2021 at 7:55pm
Where are the Z370 Pro4 gurus? If not here then where!?
Back to Top
ASRock_TSD View Drop Down
ASRock_Official
ASRock_Official


Joined: 20 Mar 2015
Status: Offline
Points: 4912
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ASRock_TSD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Jan 2021 at 3:50pm
Dear Noob3000,

Thanks for posting!

Let's see, when two memory modules are installed, it is recommended to install the A2 and B2 slots.

If the problem remains, kindly try the following to troubleshoot.
1. Install only one RAM to the B2 slot and XMP to 3200MHz.
2. Try the same with the 2nd RAM on the B2 slot.

If both of the RAM work at 3200MHz on the B2 slot and also on the A2 slot, if possible, please try with a different CPU to see if it will work.

With thanks,
ASRock TSD
Back to Top
Noob3000 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 10 Dec 2020
Status: Offline
Points: 36
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Noob3000 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 May 2021 at 11:58pm
D E A D

L I K E

M Y

H O P E S

A N D

D R E A M S
Back to Top
Noob3000 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 10 Dec 2020
Status: Offline
Points: 36
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Noob3000 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Jun 2021 at 5:27pm
ASRock.. more like ASDEAD. HAHAAH GET IT? CUZ THIS PLACE IS AS GOOD AS DEAD
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.