ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - H510 PRO BTC+
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

H510 PRO BTC+

 Post Reply Post Reply Page  <1 910111213>
Author
Message Reverse Sort Order
Talkwrench View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 Aug 2021
Location: UK
Status: Offline
Points: 30
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Talkwrench Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Aug 2021 at 9:23pm
Well after many days of trying everything. I finally got this working! I can't believe how stupid I was lol. Once I put power on the PCIE power headers on the motherboard it worked. It seems the MB can run 2 cards without any additional power on the PCIE sockets. Anyway, I hope that helps someone.
Back to Top
Rankl View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 Aug 2021
Status: Offline
Points: 45
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Rankl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Aug 2021 at 5:00am
I don´t have an os installed. The issue is from the beginning. Still didnt get it to run
Back to Top
Rankl View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 Aug 2021
Status: Offline
Points: 45
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Rankl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Aug 2021 at 4:58am
The CPU fan is running and also the gpu is lighting up and the fan running.
Thats all.
No clue. Did un/re plug all components
Back to Top
usafmike76 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 13 Jul 2021
Status: Offline
Points: 270
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote usafmike76 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Aug 2021 at 4:03am
What happens when you power on? Did you try to run without an OS and see if you can get to bios?

Back to Top
Rankl View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 Aug 2021
Status: Offline
Points: 45
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Rankl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Aug 2021 at 2:18am
i don´t get it to run at all.

CPU and RAM are from the compability list, but i dont get into the BIOS.

Any advice what could be wrong?
Back to Top
flamez View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 17 Aug 2021
Location: l
Status: Offline
Points: 30
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote flamez Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Aug 2021 at 4:48pm
ok so back at it today, the 5 beeps is because you must connect a hdmi to gpu after the update to boot, before I could boot with on-board,
Back to Top
flamez View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 17 Aug 2021
Location: l
Status: Offline
Points: 30
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote flamez Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Aug 2021 at 12:32am
I was having problems for days spent so many hours now trouble shooting, with installing more than 1 gpu I was getting system resource error and red slots on left on slots 456, so I updated to v1.30 and now I can't use any gpus at all it gives 5 beeps only on-board graphics works now, I have purchased more than 1 board as well
Back to Top
ASRock_TSD View Drop Down
ASRock_Official
ASRock_Official


Joined: 20 Mar 2015
Status: Offline
Points: 7422
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote ASRock_TSD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Aug 2021 at 4:16pm
Hi All,

We released BIOS 1.30 for H510 Pro BTC+ to optimize the NVIDIA 3000 series graphics card.

Please try to update it by instant flash and we expected it should solve your problem.

BIOS 1.30:https://download.asrock.com/BIOS/1200/H510%20Pro%20BTC%2b(1.30)ROM.zip
Instant flash: https://www.asrock.com/support/BIOSIG.asp?cat=BIOS9


All the best
ASRock TSD
Back to Top
usafmike76 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 13 Jul 2021
Status: Offline
Points: 270
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote usafmike76 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Aug 2021 at 8:11am
Originally posted by tmt101 tmt101 wrote:

Now, forced to a windows build to get up and running, but every time I install my GPU, the system no longer boots and gives me the 5 beep error. The system boots with no issues without a GPU installed.


Hey did you try to adjust the C.A.M. (clever access memory) in the BIOS, Advanced, Chipset Configuratio?

I updated my BIOS to the current one and when I booted into Hive i was only seeing 1 GPU. I changed some of the PCIE settings but nothing worked. So i put them back in Auto and changed the C.A.M.
Back to Top
usafmike76 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 13 Jul 2021
Status: Offline
Points: 270
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote usafmike76 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Aug 2021 at 8:31am
Originally posted by usafmike76 usafmike76 wrote:

Originally posted by tmt101 tmt101 wrote:

Now, forced to a windows build to get up and running, but every time I install my GPU, the system no longer boots and gives me the 5 beep error. The system boots with no issues without a GPU installed.
just 1 gpu? Or are you trying to fo multiple at start?   Update the bios & try 1 at a time. Maybe you have an issue with the power or the pcie slot itself. Those 5 beeps are gpu or cpu issues.

What gpu are you using. Power supply. Cpu. Memory. Basically what is your build exactly?
also memory. What do you have and if you have 2 mem cards are they in the right dlots on the board. Should be a dlot between them.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 910111213>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.125 seconds.