ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Media&User's Review > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - X570 PG4 boots to bios after win10 reset/restore
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

X570 PG4 boots to bios after win10 reset/restore

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Mr_blonde55 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 31 Jan 2022
Location: Naperville, IL
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mr_blonde55 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: X570 PG4 boots to bios after win10 reset/restore
    Posted: 31 Jan 2022 at 12:52pm
Newbie question sorry. Did a windows 10 reset on a ASRock X570 Phantom Gaming 4, now when I boot goes straight to bios. Have to boot override in order to boot windows normally

After some research, could this be a possible conflicting uefi entry? How can I fix this so windows boots normally? Thanks
Back to Top
threadzipper1957 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 05 Mar 2022
Status: Offline
Points: 9335
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote threadzipper1957 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Mar 2022 at 12:04am
Hello,

it is not a conflicting UEFI entry, but has more to do with the way, Windows is installed.
When you install Windows, always connect, only that drive, that you want Windows on, otherwise, the Windows partitions, can be scathered over the disks, when restoring Windows, or after a BIOS uopdate, it can happen the boot record is pointing to the wrong drive, and the OS is not found.
When you use default BIOS settings, and press f11 during boot to get into the boot menu, when Windows is installed in GPT (UEFI) Mode, it should have Windows Boot manager in the list, that is where you windows is supposed to be.
Somethimes it is best to wipe the disks,, conenct only one disk to install Windows on, and then later connect the other disk.
I assume your boot drive still shows up in the BIOS>>> Advanced>> Storage Configuration.
You can always fil in a support request
https://event.asrock.com/tsd.asp?ln=en
When using a gmail account, check your spam folder.
Kind Regards
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.219 seconds.