ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > HTPC&Gaming Barebone&Others
  New Posts New Posts RSS Feed - Beebox 3150 how change cpu speed
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

Beebox 3150 how change cpu speed

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Svedr View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 26 Feb 2016
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Svedr Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Beebox 3150 how change cpu speed
    Posted: 06 Mar 2016 at 8:22pm
Hi!
In bios on my beebox 3150 i cannot find settings for cpu speed.
My beebox work only on 1.6mhz.
How can i set higher ?
On www i see :
IntelĀ® Quad-Core Processor N3150 (Up to 2.08 GHz)

Thanks
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 16203
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Mar 2016 at 10:50pm
It will automatically "boost" to 2.08ghz when thermal and usage parameters are correct. I see the same behavior with my ASRock N3150M motherboard. Here is intel's description of how Intel Turbo Boost technology works. While the N3150 does not actually support "Intel Turbo" it does have a "burst" feature that functions similarly which is common to many SoC class CPUs.


Back to Top
Svedr View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 26 Feb 2016
Status: Offline
Points: 9
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Svedr Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Mar 2016 at 11:22pm
vauuuu interesting !

Thank You !
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.094 seconds.