ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Z97 Extreme4 Board Diagnostic
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Z97 Extreme4 Board Diagnostic

 Post Reply Post Reply
Author
Message
DECAD View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 18 Jun 2022
Location: Reedley, CA
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DECAD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Z97 Extreme4 Board Diagnostic
    Posted: 18 Jun 2022 at 7:51am
Hello,
I have a Z97 Extreme4 Motherboard with and Intel Core-I7 4790K that is failing to clear POST.

We've taken it out of the case and stripped it down to nothing but the CPU, but still don't get any beep codes.
We've tried two power supplies. The first one will boot loop after starting up for a second or two and wiggling the fans. The other PSU will produce an audible click and occasionally cause the BIOS_A_LED and BIOS_B_LED to flash for a second before turning off.

All pads on the CPU appear to be clear of anything that would cause a short, and I didn't see anything on the board side even before I did a safety pass with a can of air.

Any recommendations about further diagnostic options are hugely appreciated as I don't have another CPU spare to test further.
Thanks,
Dale
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.031 seconds.