ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - AsRock Z690 Extreme WiFi 6E no boot
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

AsRock Z690 Extreme WiFi 6E no boot

 Post Reply Post Reply
Author
Message
BigMacher View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 22 Jan 2023
Status: Offline
Points: 50
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BigMacher Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: AsRock Z690 Extreme WiFi 6E no boot
    Posted: 22 Jan 2023 at 4:04am
My ASRock Z690 Extreme WiFi 6e motherboard has functioned flawlessly since I purchased it from Newegg on 1/21/2022.
2 days ago it failed to boot. I have added no new hardware to the computer for months. The last addition was a Samsung 980 Pro M.2 1 tb
The LED?ôs on the board lite up but no fans will spin, no beeps.
The motherboard diagnostic LED?ôs show no trouble with CPU, Memory or drives.
I disconnected all drives and attachments. I?ôve replaced the Power Supply with a brand new one

CPU is Intel i7 12700K
Memory G.Skill TridentZ RGB Series 32 GB (4x8) DDR4 3000 Model F4-3000C14D (will not boot with only 1 memory stick tried all 4)
M.2 Drive Samsung
Samsung 980 Pro M.2 1 tb
Crucial SSD 2.5 MX200
Seagate Barracuda 7200 rpm 2gb
Video Intel on board

I think I have a failed motherboard

Suggestions?

Thanks
UDaMan
Back to Top
BigMacher View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 22 Jan 2023
Status: Offline
Points: 50
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BigMacher Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Jan 2023 at 8:36am
by The LED?s on the board I mean RGB
The diagnostic LED's on the board do not show any problems with CPU, Memory, VGA or storage
UDaMan
Back to Top
rsdaltx View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 13 Jan 2019
Location: Dallas
Status: Offline
Points: 26
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rsdaltx Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 May 2023 at 6:46am
Did you ever figure out what the issue was? I'm having the same issues. The LED's light up on the board but no error LED's and no fans or video.
Back to Top
BigMacher View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 22 Jan 2023
Status: Offline
Points: 50
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BigMacher Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 May 2023 at 9:03pm
Yes. It was a dead motherboard. Replacement has worked perfectly.
ASRock was good about the replacement, but it will take a week from the time they get the board to ship you the replacement.

UDaMan
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.094 seconds.