ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - SSD Installation Error: Error 06
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

SSD Installation Error: Error 06

 Post Reply Post Reply
Author
Message
xXPBSXx View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 02 Jun 2023
Status: Offline
Points: 65
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote xXPBSXx Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: SSD Installation Error: Error 06
    Posted: 02 Jun 2023 at 12:53am
Hello everyone, I bought a 4TB SSD yesterday and wanted to install it. However, every time I start my system, I receive error 06 regardless of which port I use or even when using a PCIe extender. I even replaced the SSD because I thought it might be dead on arrival (DOA), but I still encounter the error. However, every time I start my system, I encounter error 06, and my system freezes at the ASRock logo. This freezing issue occurs specifically when the error 06 occurs, and it doesn't happen with other SSDs.
Here are my system specifications:

Windows 10
ASRock Taichi X570 motherboard
AMD Ryzen 3950X processor
RTX 2080 Ti graphics card
Sound Blaster Z SE sound card
Storage devices:

3x CT1000P1SSD8 (1TB each)
2x WDC S500G2B0A-00SM50 (500GB each)
1x Samsung SSD 850 EVO 500GB
1x WDC WD4004FZWX-00GBGB0 (4TB HDD)
I am currently trying to install a CT4000P3SSD8 using a PCIe extender.
Back to Top
kerberos_20 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 06 Dec 2017
Location: czech republic
Status: Offline
Points: 3657
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kerberos_20 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Jun 2023 at 11:01pm
do you have enabled above 4G in bios setup?
Back to Top
xXPBSXx View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 02 Jun 2023
Status: Offline
Points: 65
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote xXPBSXx Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Jun 2023 at 12:07am
Yes i set it up to 45Bit (32TB) but still get code 06.

I forgot zo mention:

Im using this extender:
https://www.amazon.de/DIGITUS-IO-Karte-Schnittstellenkarte-2-Port-DS-33170/dp/B08BPJ5T2V

I have currently BIOS version P2.70

I tried to put it in pcie3 and pcie5 and also took out other SSD in slot M2_3 aswel M2_2 and tryed bith slots unused through mentioned pcie aswell tried directly the mentioned m2 slots which didnt work.
Back to Top
kerberos_20 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 06 Dec 2017
Location: czech republic
Status: Offline
Points: 3657
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kerberos_20 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Jun 2023 at 1:18am
Originally posted by xXPBSXx xXPBSXx wrote:

Yes i set it up to 45Bit (32TB) but still get code 06.

please provide picture from your bios setting, this got me confused, as above 4G decoding is 64bit and you can either enable it or disable it

Edited by kerberos_20 - 03 Jun 2023 at 1:19am
Back to Top
xXPBSXx View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 02 Jun 2023
Status: Offline
Points: 65
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote xXPBSXx Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Jun 2023 at 4:59am
Back to Top
xXPBSXx View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 02 Jun 2023
Status: Offline
Points: 65
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote xXPBSXx Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Jun 2023 at 5:14am
Okay i solved the problem by updating my bios and enable above 4g again. Now it works
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.203 seconds.