ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Resize Bar support for B450£
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

Resize Bar support for B450£

 Post Reply Post Reply
Author
Message
radry View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 24 Sep 2019
Status: Offline
Points: 60
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote radry Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Resize Bar support for B450£
    Posted: 12 Sep 2023 at 10:00pm
So some B450 Mainboards (Asus) support resize bar with a Ryzen 3000 CPU via Bios update.

Will Asrock B450 Boards (specifically the Fatal1ty B450 Gaming-ITX) support it too some day?

I noticed a beta bios 8.01 which seems like a large Version jump from the current 5.20 when it only updates AGESA. There must be other, hidden changes or not? Does it maybe include resize bar?
Back to Top
kerberos_20 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 06 Dec 2017
Location: czech republic
Status: Offline
Points: 3657
Post Options Post Options   Thanks (2) Thanks(2)   Quote kerberos_20 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Sep 2023 at 11:10pm
re-bar is supported on your mainboard since agesa V2, that would be bios version 4.40
if you dont see it, then you dont meet minimum requirements to enable it
requirements:
ryzen 3000 or better (not including 3400G/3200G)
above 4G decoding needs to be enabled
CSM needs to be disabled
operating system needs to be installed in UEFI mode on GPT drive
GPU RX 6000 or better or nvidia RTX 3000 or better, but on nvidia only like 30 games have enabled rebar due to performance issues
Back to Top
eccential View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 10 Oct 2022
Location: Nevada
Status: Offline
Points: 4375
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote eccential Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Sep 2023 at 11:11pm
Umm, Asrock B450 boards have supported Resize Bar (also known as Smart Access Memory) for a long time now.

You have to disable CSM, and then enable "Above 4G Decoding" + "Resiable Bar."
Back to Top
radry View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 24 Sep 2019
Status: Offline
Points: 60
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote radry Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Sep 2023 at 11:44pm
Thank you, I must have completly overlooked that.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.281 seconds.