ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - X670E Steel Legend Unstable with FW 2.00
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

X670E Steel Legend Unstable with FW 2.00

 Post Reply Post Reply Page  <12
Author
Message
killroy2963 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 23 Nov 2023
Location: USA
Status: Offline
Points: 235
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote killroy2963 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Dec 2023 at 10:41am
I can't update to 2.0 or 2.02 due to a blank screen error at cold boot. I've been working with Asrock tech support but so far no luck. It runs fine on version 1.28 and 1.30. I don't get it, they changed something in the newer version, the hardware is fine. This probably will be my first and last Asrock board, I never had any problems for years with Gigabyte.
ASRock X670E Steel legend
AMD 7800X3D
Gigabyte 4080 RTX
GSkill FlareX 5 DDR-5 6000
Sound Blaster AE-5
Back to Top
Flode View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 09 Dec 2017
Location: Germany
Status: Offline
Points: 110
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Flode Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Dec 2023 at 12:38pm
I am really sorry to hear that. Maybe you can try to see it in a bit diferent way, that you helped to improve the bios and alsoother people who light have similar issues. I know how frustrating it can be but in the end all this is made by humans and humans make mistakes.

Best regards
Flode
Back to Top
Skybuck View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 18 Apr 2023
Status: Offline
Points: 740
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Skybuck Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Dec 2023 at 8:21pm
I have Steel Legend B650E Wifi motherboard.

On Bios 1.28 so far no major issue.

Did seem an external harddisk not work well and failed to react properly and seemed to lock up windows explorer on windows 11, could be usb protocol issue, electrical issue or windows 11 bug or bad luck.

I did notice some other electrical line going over monitor, seen it only once so far, related to this external usb harddisk, perhaps saver to never use it again... could be cased by no grounding present on these devices because of appartment/electrical situation... though unplugging cables can fix these kinds of issues perhaps ground loop issue.

Anyway concerning the motherboard, I am quite happy with it... fan curve support and rgb support could be better software wise.

Especially spinning up fans based on max( of cpu or gpu), now would have to choose, cpu runs hotter though, for now I keep it on manual/fixed RPM settings, in summer I might experiment with colors for temps and maybe auto throttle on cpu temps or so ! ;)
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.125 seconds.