ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Z790 PRO RS/D4 No Video
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

Z790 PRO RS/D4 No Video

 Post Reply Post Reply
Author
Message
djhobbes View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Nov 2023
Location: USA
Status: Offline
Points: 65
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote djhobbes Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Z790 PRO RS/D4 No Video
    Posted: 21 Nov 2023 at 8:35am
Setting up a new PC with Z790 PRO RS/D4, Intel i5-13400F, Corsair VENGEANCE LPX DDR4 64GB (2x32GB) 3200MHz CL16 memory.

Unable to get any video output. Any thoughts?
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 22313
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Nov 2023 at 4:41pm
Do you have a GPU installed?

The i5-13400F does not have an iGPU, that is what the "F" designated. In other words,
you need a discrete GPU with that CPU.
Back to Top
djhobbes View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Nov 2023
Location: USA
Status: Offline
Points: 65
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote djhobbes Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Nov 2023 at 6:59pm
Yes, I have a NVIDIA GeForce GTX 550 Ti installed. It is a little older, but it is known working.
Back to Top
djhobbes View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Nov 2023
Location: USA
Status: Offline
Points: 65
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote djhobbes Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Nov 2023 at 8:44pm
I should also note that the four status lights go out. I assume that this means it should be working.
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 22313
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Nov 2023 at 10:09pm
If the status lights go out and drive activity begins then yes, the board is detecting
everything it is looking for and proceeding to boot. If you have no display output
at this point then try different outputs from your GPU (not the ones on the motherboard)
as well as different display cables incase there is an issue there.

Good luck
Back to Top
djhobbes View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Nov 2023
Location: USA
Status: Offline
Points: 65
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote djhobbes Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Nov 2023 at 7:13pm
Update.

I swapped out the graphics card for another, and everything worked fine. Graphics card still works in older machine; I guess it was too old for the new setup.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.125 seconds.