ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - ARGB broke. ASRock Dynamic Lighting
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

ARGB broke. ASRock Dynamic Lighting

 Post Reply Post Reply Page  <12
Author
Message
ard View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 08 Oct 2023
Status: Offline
Points: 125
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ard Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Feb 2024 at 5:55am
Thanks for your results Darkje. Interesting that you have the same device ID as me, and both RGB packages (Polychrome and MS Dynamic Lighting) only include one ROM. As though ASRock use the same controller on all their mobos.

One difference between the 2022 and 2023 releases of AsrISP is that the old one closes your cmd on exit sometimes. Super-annoying. Worth using the new one.

My B650E board does not appear in any of Polychrome's ini files. It must be so generic (cheap) that it doesn't get special treatment. Either that or they haven't got around to it yet. {sniff}

Like you said, it would be nice to know how to do a cold install so we can get their boards back to factory settings. The "erase all" option obviously doesn't do it, because I tried it.
Back to Top
Darkje View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 30 Dec 2022
Status: Offline
Points: 430
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Darkje Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Feb 2024 at 1:51am
? Did you also try:
wICPFLASHADSBv2.exe /file=nu51_3.04
(it comes with Polychrome RGB ver:2.0.170)

Back to Top
ard View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 08 Oct 2023
Status: Offline
Points: 125
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ard Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Feb 2024 at 6:09pm
I didn't try that, as WriteFW.bat only does it if AsrISP fails twice, so I figured it was for other (older?) boards. The input file being only 13KB when one that I know works is 20KB is another sign I should not give it a go.

When I gave it a go it displayed the correct board type and BIOS version, so I guess it interrogated the board successfully. But it said no more, consuming a CPU until I killed it. The last thing it did was look for a file called SMBUS.ini, which is not there.
Back to Top
Darkje View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 30 Dec 2022
Status: Offline
Points: 430
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Darkje Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Feb 2024 at 7:07pm
oh well, i guessed it was worth a shot, pitty it didn't work.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.227 seconds.