ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Reboot loop after Bios update
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

Reboot loop after Bios update

 Post Reply Post Reply
Author
Message
DarkJon75 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Sep 2023
Location: UK
Status: Offline
Points: 55
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DarkJon75 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Reboot loop after Bios update
    Posted: 02 Mar 2024 at 7:02am
Hi all,

Seem to have an issue where my PC is just reboot looping after trying to update the bios. For reference this is an Intel 13600kf in an Asrock Z790m PG Lightning D4 board. It came with bios 5.03 and I was trying to update to 9.04. System was working fine and stable prior to bios update (If you ignore the very odd graphics glitch related to Arc graphics cards that a quick vid restart would cure)

Followed instructions, downloaded bios, unzipped and put on fat32 USB stick. Into bios and run update util, bios found and update starts. All seemed to run fine, got to 100% and restarted. Then the reboot loop began. Left it run for about 5min with it getting to Asrock logo for barely a second, then reboot, rinse and repeat ad infinitum. Spamming Del or F2 doesn't do anything.

So far I've tried resetting Cmos via jumper (5-10 secs) and battery removal (up to 10 mins) with no joy. The bootup and post status led light up goes as follows:

Turn power on: Dram, Vga, boot lit, cpu out
Dram and boot go out, vga stays on
Boot comes back on, vga stays on
Asrock logo appears on screen for less than second
System reboots

I've removed ram down to 1 x 16gb stick, usually run 4

Changed gpu out for another (Using Arc A770, swapped for known to work 1050ti)

Removed 2nd nvme drive, ssd on sata and all USB devices apart from mouse and keyboard.

Still same happens, so feeling like bricked the board with failed bios update. Board itself is only 6 months old, but not sure if I can rma due to failing a bios update.

Any ideas? Fairly PC literate as have been building own PCs since my 1st athlon 850! Kinda annoying as use it for work, looks like I'll have to resurrect my old Xeon E3-1231 til I can get it sorted.

Thanks in advance

Jon
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 22688
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Mar 2024 at 12:13am
Open a support ticket with ASRock and include a link to your post here.

https://tw.asrock.com/events/tsd.asp

The fact that the splash logo is showing, if briefly, is encouraging. Typically a
failed flash results in no display output at all.

You said you removed the battery already but you can try the steps here to be
sure: https://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=630&title=how-to-clear-cmos-via-battery-removal

Good luck
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.111 seconds.