ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Media&User's Review > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - 64GB MEMORY
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

64GB MEMORY

 Post Reply Post Reply
Author
Message
KATRIEL12305 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 01 Sep 2016
Location: SCHENECTADY NY
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote KATRIEL12305 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: 64GB MEMORY
    Posted: 01 Sep 2016 at 10:18am
Just got a 990FX KILLER. Where do I get 4 x 16GB of menory to fill the 64GB....without spending $300-$400. I'm not interested in Kingston's ValueRam.

Thanks!
Back to Top
parsec View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 04 May 2015
Location: USA
Status: Offline
Points: 4996
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote parsec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Sep 2016 at 12:13am
Originally posted by KATRIEL12305 KATRIEL12305 wrote:

Just got a 990FX KILLER. Where do I get 4 x 16GB of menory to fill the 64GB....without spending $300-$400. I'm not interested in Kingston's ValueRam.

Thanks!


Basically you won't. DDR3 16GB DIMMs are very new, expensive, and not a standard product.

$300 for four 16GB DIMMs would be $75 each. Plus you don't want cheaper, basic memory.

Currently, you won't find anything that meets your requirements. $100 each would be a super bargain, for single, unmatched DIMMs. A matched set of four... easily more pricey than the rest of your PC.

Plus it has never been proven that the memory controller in an AMD processor (which one?) can easily deal with 64GB of memory consistently. That does not take into account the speed and design of the memory. Easy for AMD to claim it's supported when the memory needed did not exist.
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6447
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Sep 2016 at 4:28am
The OP and I have a phone conversation scheduled.

If this is a production box the Killer isn't IMHO his best option.
Back to Top
hgonzale View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 25 Nov 2015
Location: Spain
Status: Offline
Points: 43
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hgonzale Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Sep 2016 at 6:29pm
G.Skill (I love this brand) doesn't have 16 GB modules in DDR3 my friend.!!!
G.skill offer great price and great performance, but

You can check here:  http://www.gskill.com/en/finder?cat=31&series=0&prop_14=DDR3&prop_2=0&prop_6=0&prop_3=0&prop_4=0&prop_1=0
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.141 seconds.