ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Z790 Taichi Lite - GPU - no video with M2
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

Z790 Taichi Lite - GPU - no video with M2

 Post Reply Post Reply
Author
Message
zforgetaboutit View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 14 Mar 2024
Status: Offline
Points: 50
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zforgetaboutit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Z790 Taichi Lite - GPU - no video with M2
    Posted: 28 Mar 2024 at 11:08pm
CPU: i7-14700K (no OC, no undervolting)
RAM: 2x24 GB @ 7,200 (XMP)

Slot M2_2 has a gen4 NVMe SSD.

I have a working GPU (DPort) in PCIE2.

With BIOS 3.01, if I put the GPU into PCIE1, there is no video.

I'm now using BIOS 4.08. Is a GPU now supposed to work in PCIE1?
Back to Top
M440 View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 12 Jul 2023
Status: Offline
Points: 2200
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote M440 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Apr 2024 at 12:27am
you might also update the firmware in the gpu, but yes, i think it is firmware related
asrock b650m/hdv.m2, ryzen 7700x@85watt
Back to Top
zforgetaboutit View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 14 Mar 2024
Status: Offline
Points: 50
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote zforgetaboutit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Apr 2024 at 8:35am
Being worried about wear & tear on the GPU slot keying, I decided to go for it with the newish 4.08 BIOS. Everything works OK, goal achieved.

Thanks.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.250 seconds.