ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Media&User's Review > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Gaming K4 X370 headphone amplifier
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

Gaming K4 X370 headphone amplifier

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Message Reverse Sort Order
ket View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 13 Jul 2017
Location: UK
Status: Offline
Points: 1676
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ket Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Gaming K4 X370 headphone amplifier
    Posted: 20 Oct 2017 at 7:55pm
I'm late to the party on this one but heres some things people can try;

1. Ensure there is no dust/debris that has got inside of the jacks
2. Make sure the jack connections are nice and clean
3. Check the default format (Realtek CP) being used. Try 24bit 48Hz, 32bit 48Hz, or even 16bit 48Hz.
4. Enabled the "Smart Headphone Amp" option and try all available headphone power levels (1-3)
5. You can try this custom driver (8224) I made for some other folks experiencing problems with the ALC1200 series. I haven't tested it on any Asrock boards yet but it should be absolutely fine.
Back to Top
chainsaw View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 05 May 2017
Status: Offline
Points: 95
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote chainsaw Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Jul 2017 at 11:47pm
Asrock is this issue being addressed? 
Back to Top
CraazyCanuck View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 30 May 2017
Location: Canada
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CraazyCanuck Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Jun 2017 at 10:58am
I removed the realtek audio driver so the system would run the default windows driver and the issue has gone away both for the rear and front audio.
R5 1600 w/stock cooler
Fatality X370 K4
16gb Corsair Vengeance LPX
Evga Supernova G2 Gold 650
Patriot Hellfire 480gb M2
EVGA Geforce 1060 FTW 6gb
Phanteks Eclipse P400
Windows 10 64 bit
Back to Top
CraazyCanuck View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 30 May 2017
Location: Canada
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CraazyCanuck Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 May 2017 at 6:15am
Dido. Same issue with the added bonus of choppy sound in game.
 
Edit: Not just in game. Any audio has the choppiness or static interruptions.


Edited by CraazyCanuck - 30 May 2017 at 10:32pm
R5 1600 w/stock cooler
Fatality X370 K4
16gb Corsair Vengeance LPX
Evga Supernova G2 Gold 650
Patriot Hellfire 480gb M2
EVGA Geforce 1060 FTW 6gb
Phanteks Eclipse P400
Windows 10 64 bit
Back to Top
llamuh View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 28 May 2017
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote llamuh Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 May 2017 at 8:08am
I too am having a ton of crackle in my sound.  I have tried different audio sources (as in youtube, twitch, VLC player, Windows Media Player, etc), two sets of speakers and two sets of headphones.  I get crackle in both the front and rear jacks.  This is a brand new install so a fresh copy of Windows 10.  I have tried the Realtek drivers provided by ASRock and the newer Realtek drivers from their own website.  I was on BIOS 2.40 as it is the newest but downgraded to 2.30 since the previous person had luck with it.  No luck here.  I hope someone has a fix so I dont have to return this board!
Back to Top
Superflu View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09 May 2017
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Superflu Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 May 2017 at 6:37am
Originally posted by MunkeyBalls MunkeyBalls wrote:

Originally posted by Superflu Superflu wrote:

Hi there! I'm also experiencing the same problem after update to V2.20.  :/

Do you remember which Bios version you were on before this? 

I'm planning flashing 2.0 tonight to see if it fixes the problem. I think my board shipped with V2.1 installed, and I noticed the problems the first time I booted up the system.

And thanks for passing it along Xaltar, I've created a ticket with support and also linked it to this thread.

Hi there. I`ve brought the board with v.1.50 and updated later to 1.64 and after to 2.20. On 9 may was released V.2.30, to which I made an instant update. The sound its ok now. The only issue 
remains those low speeds on m2 ultra - 4k seq with samsung 960 evo. Cheers
Back to Top
MunkeyBalls View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 May 2017
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MunkeyBalls Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 May 2017 at 5:02pm
Going back as far as bios 1.70 didn't have any effect on my audio issues. Also the new bios didn't solve the issue.

Tried drivers ASRocked linked to in the support ticket, but same issues. I'm starting to think it might be a hardware issue. Front panel audio has the same issue and sounds like worse quality overall.

Last attempt to fix it will be taking out the motherboard from the case and running the mobo outside of the case to rule out interference. After this I will be packing up the third AM4 board that is going back to the shop..
Back to Top
MunkeyBalls View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 May 2017
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MunkeyBalls Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 May 2017 at 4:06pm
Originally posted by Superflu Superflu wrote:

Hi there! I'm also experiencing the same problem after update to V2.20.  :/

Do you remember which Bios version you were on before this? 

I'm planning flashing 2.0 tonight to see if it fixes the problem. I think my board shipped with V2.1 installed, and I noticed the problems the first time I booted up the system.

And thanks for passing it along Xaltar, I've created a ticket with support and also linked it to this thread.
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 23138
Post Options Post Options   Thanks (2) Thanks(2)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 May 2017 at 3:34pm
Thanks for the info guys, I will pass this along to Tech Support. If you have not already you can also file a Tech Support ticket yourself:

http://event.asrock.com/tsd.asp

In the mean time, I recommend you all try using this method to clear CMOS:

http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=630&title=how-to-clear-cmos-via-battery-removal

And be sure to leave the system disconnected from power with the battery out for at least 1 hour. This should clear the UEFI settings completely and rule out corrupted values.

Let us know if it helps.
Back to Top
Superflu View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09 May 2017
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Superflu Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 May 2017 at 3:06pm
Hi there! I'm also experiencing the same problem after update to V2.20.  :/
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.141 seconds.