ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - RAID NIGHTMARE AB350 PRO4
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

RAID NIGHTMARE AB350 PRO4

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Message
6stringmadness View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 31 Jul 2017
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote 6stringmadness Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: RAID NIGHTMARE AB350 PRO4
    Posted: 31 Jul 2017 at 6:45am
So I ordered my PC to be setup by iBuypower (It wasn't expensive and I was in a bind.) anyways, the order was supposed to set my Seagate Barracuda harddrives into RAID 0. Unfortunately, that was never done. So I have spent the last two f***ing days trying to get this straight. I CAN NOT GET RAID 0 TO WORK AND ASROCK SUPPORT DOWNLOADS IS HORRIBLE!!!!


1) RAIDxPert 2 doesn't show physical drives in bios nor in windows 10 x64.

2) It's 2017. I didn't order a f***ing CD ROM DRIVE. Asrock doesn't supply a download for Easy Raid on their support downloads page.


3) Windows won't install to Dynamic drives. Tried ALL drivers offered from asrock on their download section and nothing works.


I'm half inclined to return this product and order an intel system and say goodbye to asrock forever unless this can be resolved immediately. This is absolutely unacceptable and ridiculous to be honest. Why is it that a company can create motherboards but can't spend 10 seconds making a USB Flashdrive instead of a physical CD-ROM. It's 2017. The hell is wrong with you? The download section sucks. You want us to download your APP DOWNLOADER when "Easy RAID" is supposed to be included (stated from your website also) and it's not even on there. However, there are some sh*t games and google plugins. Get your sh*t together.
Back to Top
Jm62383 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Apr 2017
Location: White Cloud, MI
Status: Offline
Points: 87
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jm62383 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Jul 2017 at 9:44am
What is included with the "sata floppy image" download? I think it might be ahci and raid drivers...id look myself but im on my phone lol
Back to Top
Jm62383 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Apr 2017
Location: White Cloud, MI
Status: Offline
Points: 87
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jm62383 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Jul 2017 at 9:58am
Ok had a chance to play with my pc a sec..I have the fatality k4 b350 which from what ive heard is very similar if not identical to the pro4. I can confirm the raid drivers are in the floppy image download.

Did you go into the bios under advanced -> storage configuration and flip sata type from ahci to raid?

Then after that after the main boot asrock screen a raid screen should pop up where you hit "ctrl+r" to config the raid.


Hope that helps....atleast a little.
Back to Top
6stringmadness View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 31 Jul 2017
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote 6stringmadness Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Jul 2017 at 10:13am
Unfortunately, they make it more difficult than that. There is no RAID setup on the splash screen. Only 
1) UEFI (F2 or DEL)
2) Instant flash (F6)
3) Boot Menu F11

No RAID setup other than what's in the UEFI

Back to Top
6stringmadness View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 31 Jul 2017
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote 6stringmadness Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Jul 2017 at 10:15am
Side note, the Floppy image installs drivers but never recognizes the drives as sata compatable. Only shows them as separate drives.
Back to Top
Jm62383 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Apr 2017
Location: White Cloud, MI
Status: Offline
Points: 87
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jm62383 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Jul 2017 at 10:19am
If you go into the bios under advanced then storage configuration and flip sata type from ahci to raid the splash screen pops up after the main screen. Atleast it does on the fatality which is the same chipset.

Edited by Jm62383 - 31 Jul 2017 at 10:20am
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6447
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Jul 2017 at 10:21am
Originally posted by 6stringmadness 6stringmadness wrote:

Unfortunately, they make it more difficult than that. There is no RAID setup on the splash screen. Only 
1) UEFI (F2 or DEL)
2) Instant flash (F6)
3) Boot Menu F11

No RAID setup other than what's in the UEFI



AMD offers their RAIDXpert Utility Software for Windows as an individual d/l aside from the chipset drivers.

Win10 x86
http://support.amd.com/en-us/download/chipset?os=Windows+10+-+32


Win10 x64
http://support.amd.com/en-us/download/chipset?os=Windows+10+-+64


HTH



Back to Top
Jm62383 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Apr 2017
Location: White Cloud, MI
Status: Offline
Points: 87
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jm62383 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Jul 2017 at 10:22am
also check what ports you have the drives on...2 ports are thru the south bridge and do not support raid...i believe it A1 and A2.
Back to Top
MisterJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 19 Apr 2017
Status: Offline
Points: 1097
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MisterJ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Aug 2017 at 2:47am
I ran across this video (https://www.youtube.com/embed/qg1Vvh67Efw?rel=0&showinfo=0&autoplay=1) a few days ago.  It is for an Intel MB and concentrates of RAID for M.2 SSDs, but I think it may help.  Enjoy, John.
Fat1 X399 Pro Gaming, TR 1950X, RAID0 3xSamsung SSD 960 EVO, G.SKILL FlareX F4-3200C14Q-32GFX, Win 10 x64 Pro, Enermx Platimax 850, Enermx Liqtech TR4 CPU Cooler, Radeon RX580, BIOS 2.00, 2xHDDs WD
Back to Top
6stringmadness View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 31 Jul 2017
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote 6stringmadness Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Aug 2017 at 2:52am
iBuypower set my SATA cables in the A1-A2 media ports. This was a fault on them. Unfortunately, the Asrock .pdf for my mobo is out of date and currently being worked on. iBuypower said that I should have bought Windows through them and it would have been set up correctly. Also, called me an idiot and a liar.

Called Asrock this morning. Guy was extremely helpful and only took 5 seconds to diagnose the issue. Kudos support team. Thanks for the reply btw.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.132 seconds.