ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Cannot boot from USB anymore
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

Cannot boot from USB anymore

 Post Reply Post Reply Page  <12
Author
Message
MisterJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 19 Apr 2017
Status: Offline
Points: 1097
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MisterJ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Feb 2018 at 9:10am
I don't blame you, but I suspect something broke and I am trying to narrow it down.  Can you go to another machine and try your USB stick?  You can let it boot to the "Where do you want to install Windows" screen and quit (X in upper right) with no fear of corrupting the machine. Have you used the Rufus full format and/or check for bad blocks options?  Enjoy, John.
Fat1 X399 Pro Gaming, TR 1950X, RAID0 3xSamsung SSD 960 EVO, G.SKILL FlareX F4-3200C14Q-32GFX, Win 10 x64 Pro, Enermx Platimax 850, Enermx Liqtech TR4 CPU Cooler, Radeon RX580, BIOS 2.00, 2xHDDs WD
Back to Top
paulneedshelp View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 27 Feb 2018
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote paulneedshelp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Feb 2018 at 9:37pm
Yes I have tried the usb-sick on my notebook (Lenovo y50) and i could start the installer without a problem. (I had the bios set to uefi and legacy).

Are there some BIOS settings I can check?


Edited by paulneedshelp - 28 Feb 2018 at 9:39pm
ASRock Killer SLI X370 | AMD Ryzen 1700x | Corsair Vengeance LPX | Palit GTX 780 | SanDisk 240gb SSD | Seagate Barracuda 2TB | Thermaltake Berlin 630W | Noctua nh-d15 se-am4
Back to Top
MisterJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 19 Apr 2017
Status: Offline
Points: 1097
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MisterJ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Mar 2018 at 2:18am
paulneedshelp, I would suggest UEFI Default, which you have done.  You could try Disabling CSM.  It looks like to me something has broken - need to figure out what.  Enjoy, John.
Fat1 X399 Pro Gaming, TR 1950X, RAID0 3xSamsung SSD 960 EVO, G.SKILL FlareX F4-3200C14Q-32GFX, Win 10 x64 Pro, Enermx Platimax 850, Enermx Liqtech TR4 CPU Cooler, Radeon RX580, BIOS 2.00, 2xHDDs WD
Back to Top
paulneedshelp View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 27 Feb 2018
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote paulneedshelp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Mar 2018 at 2:32am
Ok, I have tried with disabled CSM but nothing changed.
ASRock Killer SLI X370 | AMD Ryzen 1700x | Corsair Vengeance LPX | Palit GTX 780 | SanDisk 240gb SSD | Seagate Barracuda 2TB | Thermaltake Berlin 630W | Noctua nh-d15 se-am4
Back to Top
MisterJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 19 Apr 2017
Status: Offline
Points: 1097
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MisterJ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Mar 2018 at 5:36am
paulneedshelp, I did not have much hope for CSM.  Please try Beta BIOS/UEFI 4.53 and let us hear.  Enjoy, John.
Fat1 X399 Pro Gaming, TR 1950X, RAID0 3xSamsung SSD 960 EVO, G.SKILL FlareX F4-3200C14Q-32GFX, Win 10 x64 Pro, Enermx Platimax 850, Enermx Liqtech TR4 CPU Cooler, Radeon RX580, BIOS 2.00, 2xHDDs WD
Back to Top
paulneedshelp View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 27 Feb 2018
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote paulneedshelp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Mar 2018 at 12:55am
Ok, the strange thing is that the PC boots from a Ubuntu installer without a problem but it can't boot from the Windows installer.
ASRock Killer SLI X370 | AMD Ryzen 1700x | Corsair Vengeance LPX | Palit GTX 780 | SanDisk 240gb SSD | Seagate Barracuda 2TB | Thermaltake Berlin 630W | Noctua nh-d15 se-am4
Back to Top
MisterJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 19 Apr 2017
Status: Offline
Points: 1097
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MisterJ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Mar 2018 at 3:12am
paulneedshelp, what happens besides not working?  Did you boot the UEFI or the other USB entry?  What is the state of CSM?  Tell us again how you created the installer, please.  Enjoy, John.
Fat1 X399 Pro Gaming, TR 1950X, RAID0 3xSamsung SSD 960 EVO, G.SKILL FlareX F4-3200C14Q-32GFX, Win 10 x64 Pro, Enermx Platimax 850, Enermx Liqtech TR4 CPU Cooler, Radeon RX580, BIOS 2.00, 2xHDDs WD
Back to Top
paulneedshelp View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 27 Feb 2018
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote paulneedshelp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Mar 2018 at 11:05pm
Windows Installer: tried USB and UEFI entry, at both the same happens: PC starts from USB, Windows logo appears, the loading indicator turns for one round and than the whole PC freezes.

Ubuntu Installer: PC starts from USB, Ubuntu installer appears and I could install Ubuntu.

The Windows Installer was created with the Windows Media Creation tool. I installed with it yesterday Windows on my Notebook, so it is definitely working.

I think I will contact the ASRock Support...

EDIT: I tried the new Beta BIOS 4.53 but nothing changed.


Edited by paulneedshelp - 04 Mar 2018 at 11:16pm
ASRock Killer SLI X370 | AMD Ryzen 1700x | Corsair Vengeance LPX | Palit GTX 780 | SanDisk 240gb SSD | Seagate Barracuda 2TB | Thermaltake Berlin 630W | Noctua nh-d15 se-am4
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.133 seconds.