ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - AB350 Gaming-ITX/ac+Athlon950 W-Lan stopping Sys
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

AB350 Gaming-ITX/ac+Athlon950 W-Lan stopping Sys

 Post Reply Post Reply Page  <123>
Author
Message Reverse Sort Order
drakrochma View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17 Mar 2018
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote drakrochma Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Mar 2018 at 3:56am
Just uninstalled the WIFI-Card.
Seems to run better now.
But, Who designed this scrap.
Had to uninstall allmost everything to get to the second screw.
After at least an hour and with some allmost broken fingers, in reinstalled everything and started the PC.
It took 4 tries to get the PC running.
In Windows Firefox did not show anything anymore.
I had to reinstall it.
Since then, the PC did not crash.
For amazing 6 minutes til now...

I hope that uninstalling the WIFIcard fixed the problems and that Asrock will fix this soon.

Thanks to everyone so far.


??
OK, it took 8 minutes and LAN lost connection again.
So, the system at least til now did not crash anymore but still fails to work stable.
Somehow this board seems to be scrap, sorry :(

Any idea how to fix this?
Would it be realistic to expect better results if I replace the Athlon 950 with an ryzen 2400 or 1500X?


Edited by drakrochma - 24 Mar 2018 at 4:00am
Back to Top
drakrochma View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17 Mar 2018
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote drakrochma Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Mar 2018 at 12:30am
I will try this evening and let you know :)
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 23678
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Mar 2018 at 5:12pm
Did you remove the Wifi adapter?

Once you have, let us know if it helped. I am suspecting it has something to do with the issue.
Back to Top
drakrochma View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17 Mar 2018
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote drakrochma Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Mar 2018 at 3:52pm

I did the downgrade to 3.60 yesterday, deactivated the WIFI in bios, uninstalled the drivers in Windows and the system still crashed while shutting down and stays ad "windows is shuting down" for hours until I do a hard reset.
If I try to start games from steam I get constant crashes, freezes or windows shuts itself down.
Some at origin an steam and even games without separate launcher from gog.com.

I did not buy a fatality-board to listen to music and surf because everything else causes instand crashes :(

I know, that the Athlon 950 isn´t a threatripper, but ~30CPU-usage for firefox with only google running and steam without dount anything at a usage of ~25% is far to high.

Even a reinstall did not fix anything.
Any idea what to try next?


Edited by drakrochma - 23 Mar 2018 at 3:56pm
Back to Top
cristy6100 View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 15 Mar 2018
Location: Romania
Status: Offline
Points: 269
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cristy6100 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Mar 2018 at 8:50pm
I really hope so, cause I see no other AMD ITX option for the moment, the Asus ones lack video outputs, the Gigabyte one has bad connector placement, MSI is out of the question and Biostar does not have a decent market/support around Europe.
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 23678
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Mar 2018 at 8:43pm
The AGESA code is largely behind most of the bugs people are having as well as the architectural differences between Summit Ridge and Raven Ridge (1 CCX + Vega graphics on Raven Ridge vs 2 on Summit Ridge). This means a difference in the number of PCIe lanes as well as their distribution. As the kinks are worked out via AGESA updates we will see better generational/legacy support.
Back to Top
cristy6100 View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 15 Mar 2018
Location: Romania
Status: Offline
Points: 269
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cristy6100 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Mar 2018 at 7:32pm
I am sure that ASRock will release a new bios if not this month, then at the beginning of april to fix the throttling and bios bugs, if not they will see a very high return rate on the motherboards for sure, I for one will return all 4 ITX Fatality's I bought
In the end I have not spent almost 800 Euros on components that are not even tested, this is bad managment from AMD/ASRock, Raven Ridge was tapped out last year, what was ASRock doing all those months instead of testing out the firmware with Raven Ridge? C'mon who tested these firmwares did not bother to try and switch off the peripheral controllers? (SATA/WLAN/LAN) or do a load test on both the CPU/GPU?
The team that worked on all AM4 UEFI's should be fired, and skilled personnel should be hired, why is Asus/Gigabyte not affected by all those bugs? They use the same AMD provided AGESA code, well I tell you why: because they test the firmware before release...



Edited by cristy6100 - 22 Mar 2018 at 7:37pm
Back to Top
drakrochma View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17 Mar 2018
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote drakrochma Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Mar 2018 at 7:17pm
Ok, thank you. :)

Just did a downgrade vom 4.51 beta to 3.60 and, so far, the system seems to run.
I got several "unexpected errors" While downloading games from origin, but beside this, the system at least was running for a littele more that 90 minutes without loosing usb-ports or causing other problems beside the errors in origin.

Once I am back from shoping I will uninstall the WiFi-Card and see what happens.

Do you know if a new vbios is planned, that supports all Cpus?

Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 23678
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Mar 2018 at 6:08pm
You can remove the Wifi card without issues, it is installed in a mini PCIe slot so easy to put back in if you need to return for warranty at any point. It is an add in card.
Back to Top
drakrochma View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17 Mar 2018
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote drakrochma Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Mar 2018 at 5:16pm
Just did hard reset  nr 14 for today as the system keeps freezing and bugging.
This board slowly drives me crazy.
I don´t think, taht all these hard resets will be good for the other parts in the PC or the windoes installation.

Are we allowed to uninstall the W-Lan-card without loosinf any waranty as it seems like this causes a lot of trouble?
An other option would be to give the trader, that sold it.
All I can say til now is " keep your fingers away from this board"

I can surf in the internet for maybe 10 to 20 minutes, but whenever I start steam or origin or uplay or a lager download, all I can do is pray and prepare to reboot...

Could anyone tell me if there is any help to be expected?

PS:
Sorry for the bad english, but somehow this board blows away any once known grammar ;)
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.172 seconds.