ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Onboard graphics
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Onboard graphics

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Jmarty71 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 10 Apr 2018
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jmarty71 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Onboard graphics
    Posted: 10 Apr 2018 at 9:59am
Hello - I cannot get the onboard intel graphics to work on my new ASRock H110 Pro BTC+ 13GPU Mining Motherboard. I tried all of the settings in the BIOS that I could find.

What are best practices for using the onboard graphics with 8 NVIDIs GPUs?

Thank you
Back to Top
ASRock_TSD View Drop Down
ASRock_Official
ASRock_Official


Joined: 20 Mar 2015
Status: Offline
Points: 7272
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ASRock_TSD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Apr 2018 at 10:35am

Dear Jmarty71,

 

Thank you for choosing ASRock.

 

Regarding your case, please follow the below steps to boot from onboard graphics.

1.       Press F2 or Del to enter BIOS.

2.       Select Advanced menu.

3.       Select Chipset Configuration.

4.       Set Primary Graphics Adapter from PCIE2 to Onboard.

5.       Press F10 to save configuration.

After all, the system should boot up from onboard graphics.

 

Thank you!

Yours truly,

ASRock TSD

Back to Top
badbri View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 20 Feb 2018
Location: USA
Status: Offline
Points: 415
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote badbri Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Apr 2018 at 10:39am
In BIOS: under Advanced > Chipset. Primary Graphics should be : Onboard.
The DVI-D onboard graphics output should be direct cabled to a monitor with a DVI input, do not use an adapter to VGA or HDMI or it will not work.

Oops, was typing when Tech replied. sorry.


Edited by badbri - 10 Apr 2018 at 10:46am
https://www.passmark.com/baselines/V9/display.php?id=99573335296
Back to Top
Jmarty71 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 10 Apr 2018
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jmarty71 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Apr 2018 at 11:24am
Thank you both for the quick response. I have a dvi cable but when I plug it into the onboard dvi it doesn?t show. It is set as the primary graphics in the bios. It works fine when plugged into one of my gpus.
Back to Top
badbri View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 20 Feb 2018
Location: USA
Status: Offline
Points: 415
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote badbri Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Apr 2018 at 9:49am
What CPU do you have ? Some of the cpu do not have onboard Graphics.
https://www.passmark.com/baselines/V9/display.php?id=99573335296
Back to Top
Jmarty71 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 10 Apr 2018
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jmarty71 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Apr 2018 at 11:15pm
It's an i3. It should be fine. 16gb of Ram.
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 12668
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Apr 2018 at 2:44am
Try setting "Share memory" to any value other than auto in your BIOS. That should do the trick.
Back to Top
ASRock_TSD View Drop Down
ASRock_Official
ASRock_Official


Joined: 20 Mar 2015
Status: Offline
Points: 7272
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ASRock_TSD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Apr 2018 at 2:12pm

Dear Jmarty71,

 

Thank you for your reply.

 

Please try to remove all the graphic cards and boot up to check if the onboard DVI can displays.

Also, we would like to know the onboard no display occurs at OS or BIOS.

 

Thank you!

Yours truly,

ASRock TSD

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.