Print Page | Close Window

GTX 980 Ti not found x99 Extreme4

Printed From: ASRock.com
Category: Technical Support
Forum Name: Intel Motherboards
Forum Description: Question about ASRock Intel Motherboards
URL: https://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=1026
Printed Date: 19 Apr 2024 at 11:25am
Software Version: Web Wiz Forums 12.04 - http://www.webwizforums.com


Topic: GTX 980 Ti not found x99 Extreme4
Posted By: rmyokota
Subject: GTX 980 Ti not found x99 Extreme4
Date Posted: 15 Oct 2015 at 1:40am
First of all, I'd like to apologize for my English.

I recently bought a x99 Extreme4 and I'm running with i5820k, 4x4GB GDDR4 G Skill and ASUS STRIX GTX 980 Ti DC3OC. I was using the first PCI x16 slot available (from CPU to bottom of MB)

When I first boot my PC, my video was not recognized even though my graphic card was ON (lights and LED indicators).

So, I replaced my 4 memory RAM. I tried again, still no video.

Then I changed my graphic card to the second PCI x16 slot and bamm... I got my video signal.

My question is:

- Is my PCI x16 slot broken?
- Is there any setting that I should adjust?
- I'm sure I had it fully inserted but maybe there is something prevent my graphic of being fully inserted (how can I check this?)

I appreciate any help/information.



Replies:
Posted By: ASRock Expert
Date Posted: 15 Oct 2015 at 2:41am
Check-out the socket - are all pin's OK?
Not bend or broken?

Your PCI-e lanes are directly connected to the CPU,
so if it does not work - first to check is the socked and the CPU.


-------------
990FX Extreme 9 MOD P1.70
AMD FX 8120 4GHz 1.25V
Thermalright HR-02
Patriot Viper 2x4GB 2133MHz
Samsung 850 EVO 250GB
MSI R7970 TFIII 3GB
CORSAIR VX550W
LanCool K62 Dragonlord
ASUS Xonar D2X


Posted By: rmyokota
Date Posted: 15 Oct 2015 at 2:51am
Now that I inserted the graphic card on the second slot the system is running perfectly, including gaming on high demand of either CPU and GPU. Do you still believe there is something wrong with the CPU?

I will check the socket for the first PCI slot.

Thanks!!


Posted By: ASRock Expert
Date Posted: 15 Oct 2015 at 3:33am
Also check all the pins in the PCI-e lane - just one broken pin in the PCI-e lane makes it defect (if it is the right one).

GL


-------------
990FX Extreme 9 MOD P1.70
AMD FX 8120 4GHz 1.25V
Thermalright HR-02
Patriot Viper 2x4GB 2133MHz
Samsung 850 EVO 250GB
MSI R7970 TFIII 3GB
CORSAIR VX550W
LanCool K62 Dragonlord
ASUS Xonar D2X



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net