Print Page | Close Window

clock speed immediate drop on stress test

Printed From: ASRock.com
Category: Technical Support
Forum Name: Intel Motherboards
Forum Description: Question about ASRock Intel Motherboards
URL: https://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=10321
Printed Date: 18 May 2024 at 5:51pm
Software Version: Web Wiz Forums 12.04 - http://www.webwizforums.com


Topic: clock speed immediate drop on stress test
Posted By: ahunter
Subject: clock speed immediate drop on stress test
Date Posted: 05 Dec 2018 at 5:54am
anyone know why my clock speed would drop back to stock boost frequency immediately upon starting cinebench cpu benchmark test? I thought it was the AVX2 and AVX3 offsets (which were set to auto), but i changed the values from auto to 1 with no success. my multiplier is set to 40 (specific per core, all set to 40, with a voltage offset of +0.025. my VID reaches a max of 1.1331v when the frequency reaches 3991.14MHz (39 multiplier... for some reason core temp's reported frequency never hits my 40 multiplier). temps are 50 degrees C idle after 10 hours of cpu usage in the 20-30% load range across all cores. when stress testing, 70s. using bequiet air cooler.





Replies:
Posted By: ahunter
Date Posted: 05 Dec 2018 at 9:00am
It appears that it is the Target AVX2 speed. how do I change this? I'm wondering when this even changed, because you can see the top 3 benchmarks I ran are a lot higher, and I remember back when I ran those the clock speed did not drop to 3.6GHz while rendering in the cinebench cpu test.




Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net