Print Page | Close Window

970M Pro 3 clear CMOS. no response

Printed From: ASRock.com
Category: Technical Support
Forum Name: AMD Motherboards
Forum Description: Question about ASRock AMD motherboards
URL: https://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=13065
Printed Date: 25 May 2024 at 7:36am
Software Version: Web Wiz Forums 12.04 - http://www.webwizforums.com


Topic: 970M Pro 3 clear CMOS. no response
Posted By: clanmcgoon
Subject: 970M Pro 3 clear CMOS. no response
Date Posted: 06 Dec 2019 at 10:41pm
Using the UEFI advanced options interface I updated the UEFI using the internet, the process completed and said press enter to reboot the system which I did. Nothing happened. System powered up but no response of any kind, no power to keyboard or monitor but HD led is lit and system sounds like its running.

Checked the webs and read up on how to clear CMOS since that seemed the solution. Followed the instructions (moved cmos jumper for 15 secs. reboot, nothing. then repeated this time removing the battery for 15minutes before rebooting. Nothing. Repeated again this time waiting overnight. Nothing.)

I am at a loss. What do I do now? Is my Motherboard toast?

The system has been running good but lately was having issues not sleeping hen it should and rebooting to different OC settings than what was saved and the AStxu utility was not updating those settings properly which is why I updated the UEFI in the first place. Any help would be greatly appreciated.

970M Pro 3
AMD FX8350 BE Vishera 8-core 4000
Gskill F3-1866C9D-16GXM 8gbx2 ddr3 1866
MSI Radeon 480x 8gb ddr5
SanDisk SSD 240gb SDSSDA-240G-G26
Western Digital 1GB 7200RPM SATA HD



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net