Print Page | Close Window

Computer boots and restarts but no post

Printed From: ASRock.com
Category: Gaming Zone
Forum Name: Gaming PC Build Advice
Forum Description: Need advice on your gaming machine? Discuss here
URL: http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=14574
Printed Date: 03 Feb 2023 at 9:36am
Software Version: Web Wiz Forums 12.04 - http://www.webwizforums.com


Topic: Computer boots and restarts but no post
Posted By: Jpallan777
Subject: Computer boots and restarts but no post
Date Posted: 04 Jun 2020 at 11:47am
Hi! I recently built a computer and after putting everything together, all the LEDs light up and all the fans properly spin. The problem is that the computer consistently restarts, it boots up for about 5-10 seconds, turns off, then starts up again and repeats. It never even posts to the monitor.

My specs/parts are as follows

CPU: AMD Ryzen 5 3600
Motherboard: Asrock x370 killer SLI/ac
GPU: Msi GeForce GTX 1660 super
RAM: Corsair vengance RGB pro 3200MHz (2x8gb)
PSU: EVGA supernova 650 watt G5 80 plus gold
Case: Corsair carbide series spec-06
SSD: Samsung 970 Evo plus 250gb m.2
HHD: Hard drive from old computer, works perfectly fine

I've reseated everything, cables, ram, CPU, graphics card, motherboard, literally anything and everything. I've tried a different PSU, and GPU, I'd try other ram but I don't have any on hand. Nothing has happened to any of the parts that would make me worried that anything was bad or broke, but you know sometimes you just get a lemon...I'm not sure but I'm thinking maybe the ram is too fast for the motherboard, or maybe even the motherboard itself is just bad.

If anyone is able to help me with this I'd be so thankful.
Thanks so much!



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net