Print Page | Close Window

X570 Taichi Build Going into Boot Loop

Printed From: ASRock.com
Category: Gaming Zone
Forum Name: Gaming PC Build Advice
Forum Description: Need advice on your gaming machine? Discuss here
URL: http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=14906
Printed Date: 27 Jan 2022 at 7:34am
Software Version: Web Wiz Forums 12.04 - http://www.webwizforums.com


Topic: X570 Taichi Build Going into Boot Loop
Posted By: xXMalakaiXx
Subject: X570 Taichi Build Going into Boot Loop
Date Posted: 10 Jul 2020 at 8:03pm
I am currently running this build.

Ryzen 7 3700x CPU
ASRock x570 Taichi Motherboard
EVGA GeForce RTX 2070 Super XC GPU
DDR4 3600 G Skill Trident Z Neo 8gb x 2
Ram running in A-2 n B-2
Corsair White RMx 750w PSU
Samsung 970 Evo Pro 1TB SSD
Corsair 570x Tempered Glass Case

My issue is that I have the XMP Profile set and saved in both the Profile 1 and Profile 2 spots. When XMP Profile is set and the Ram is set properly in UEFI Bios, the computer runs beautifully. However, every time the computer is shut down or goes to sleep, it sets everything back to default then goes into a boot loop where the screen won't even turn on to get back into Bios where I can reset the XMP profile and settings. Is there any way to ensure the PC boots up with the XMP Profile settings every time so I dont encounter the boot loop?



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net