Print Page | Close Window

A300 wont boot to Windows

Printed From: ASRock.com
Category: Technical Support
Forum Name: HTPC&Gaming Barebone&Others
Forum Description: Question about HTPC&Gaming Barebone&Others
URL: http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=15714
Printed Date: 28 Jan 2023 at 8:28am
Software Version: Web Wiz Forums 12.04 - http://www.webwizforums.com


Topic: A300 wont boot to Windows
Posted By: mistergt
Subject: A300 wont boot to Windows
Date Posted: 01 Sep 2020 at 2:47pm
'

So here is my problem, boots to bios screen without issues, SSD drive can be seen in the Advanced- Storage Configuration tab but doesn't show up in the Boot tab. If I plug a usb drive in it shows up in the boot tab. I have tried both SATA connections and and even used the NVMe drive (Samsung Evo 970)out of my gaming rig and that also appeared in the Storage configuration screen but not on the Boot tab. Both the SSD and NVMe drives appear on the supported storage page. Am I missing something obvious ?

Setup is
AMD 3400G
2x8gb Crucial Ballistics 3200 DDR4
Crucial BX 200 240Gb with Windows 10 - previously in my HTPC rig
Running Bios 3.6

Thanks for any replies



Replies:
Posted By: ASRock_TSD
Date Posted: 04 Sep 2020 at 11:15am
Dear Mistergt,

Thank you for choosing ASRock.

Regarding your question, with CSM disabled, the boot tab will only show the UEFI bootable device.
If the SSD shows at storage configuration, it works fine.
Please install the Windows 10 at UEFI mode and the boot tab will show Windows boot manager (SSD).

Thank you!
Yours truly,
ASRock TSD



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net