Print Page | Close Window

Issues updating to bios version 7.00

Printed From: ASRock.com
Category: Technical Support
Forum Name: AMD Motherboards
Forum Description: Question about ASRock AMD motherboards
URL: http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=24667
Printed Date: 30 Sep 2022 at 4:31am
Software Version: Web Wiz Forums 12.04 - http://www.webwizforums.com


Topic: Issues updating to bios version 7.00
Posted By: machomier
Subject: Issues updating to bios version 7.00
Date Posted: 24 Jun 2022 at 8:25pm
Hello everyone,

I was considering buying the ryzen 5 5600 as an upgrade and was under the impression that i needed the new bios version 7.20 for this on my AB350M pro4 motherboard. my current bios version was 6.40, thus I should be able to upgrade to 7.00 and then to version 7.20 according to the support page; however, after updating to version 7.00 my PC will no longer boot past the bios.

Is this supposed to happen because this is a "bridge" bios version and can i now download the 7.20 version to my flashdrive and flash this bios. Or is this an indication that something went wrong and should i flash the bios back to the previous version that i used (version 6.40).

Thanks in advance for the help.



Replies:
Posted By: machomier
Date Posted: 24 Jun 2022 at 8:53pm
FYI im currently using a ryzen 5 3600


Posted By: machomier
Date Posted: 24 Jun 2022 at 10:21pm
Incase anyone is interested. I was able to boot into safe mode which indicated to me that perhaps it was a GPU related issue. After uninstalling the GPU drivers in safe mode and rebooting, windows booted normally. After reinstalling the GPU drivers the issue seems resolved. I will now continue with installing bios version 7.20.


Posted By: Xaltar
Date Posted: 25 Jun 2022 at 12:36am
Thanks for updating with your solution.

Safe mode is always useful with OS related issues after hardware changes/BIOS
updates. Safe mode will automatically revert troublesome drivers to Windows defaults
and load any core drivers that are missing. Often times simply booting into safe
mode and rebooting will resolve issues.

-------------



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net