Print Page | Close Window

A758GM-LE/PhenomIIX3 problem

Printed From: ASRock.com
Category: Technical Support
Forum Name: AMD Motherboards
Forum Description: Question about ASRock AMD motherboards
URL: https://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=247
Printed Date: 15 Apr 2024 at 1:29am
Software Version: Web Wiz Forums 12.04 - http://www.webwizforums.com


Topic: A758GM-LE/PhenomIIX3 problem
Posted By: salmonline
Subject: A758GM-LE/PhenomIIX3 problem
Date Posted: 10 Jun 2015 at 10:15am
I have an A758GM-LE that has been working fine for years running an Athlon 64 X2 4400 and 4 gigs RAM.  I bought a Phenom II X3 3.2ghtz B77.
Now the machine does nothing.
I know the B77 is not on the CPU list for the MB, but just about ALL the other  CPU's AMD makes is on the list. 
Just wondering about this.



Replies:
Posted By: parsec
Date Posted: 10 Jun 2015 at 2:54pm
I imagine you bought that processor on eBay or Amazon, right?

That particular Phenom II X3 processor is an AMD "Business Class" processor, used in PCs sold for business use. It was never sold at the consumer, retail level, and is a strictly OEM type product.

Apparently this CPU's microcode is different than the other "Heka" type Core models, so it won't work with the BIOS in your board.

After installing this processor, did you clear the CMOS/BIOS before starting the PC?


Posted By: salmonline
Date Posted: 12 Jun 2015 at 11:15pm
Hi.  Yes, I tried everything I could think of.  Then tried again yesterday.  I don't seem to be able to find a M/B that'll admit to being compatible.



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net