Print Page | Close Window

B550M Steel Legend RGB Swapped on PCB & IO Shield

Printed From: ASRock.com
Category: Technical Support
Forum Name: AMD Motherboards
Forum Description: Question about ASRock AMD motherboards
URL: https://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=26853
Printed Date: 30 May 2024 at 9:20pm
Software Version: Web Wiz Forums 12.04 - http://www.webwizforums.com


Topic: B550M Steel Legend RGB Swapped on PCB & IO Shield
Posted By: Neinz
Subject: B550M Steel Legend RGB Swapped on PCB & IO Shield
Date Posted: 19 Oct 2023 at 9:20am
I'm having an issue with my B550m Steel Legend, the LED color for my PCB and IO shield are swapped, and I can't find a way to fix this. I'm running Windows 11 currently. In polychrome the colors are usually correct, however Polychrome for some reason is mega laggy and buggy (if it even opens, it tends to crash, or slow my computer down very bad). It's been worse in Windows 11 than it was in 10. I did a fresh windows install, and that didn't help.

I'm wanting to use OpenRGB, but both OpenRGB and Signal the colors for the PCB and IO shield are swapped. I tried reflashing the rgb controller via wICPFLASHADSBv2, and WriteFW.bat, but neither work to let me flash the controller properly. I'm on the latest bios, and latest version of Polychrome. Everything I've tried doesn't seem to fix the issue. I also tried swapping the ARGB header to see if both would be opposite in programs like Signal or OpenRGB, however the only the IO & PCB leds remain swapped, and the ARGB headers don't stay swapped. If I open Polychrome later, they are toggled as swapped, even though I turned them off.

I've made sure not to have 2 rgb programs open at the same time.



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net