Print Page | Close Window

ASRock Sapphire

Printed From: ASRock.com
Category: Technical Support
Forum Name: AMD Motherboards
Forum Description: Question about ASRock AMD motherboards
URL: https://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=4740
Printed Date: 25 Jun 2024 at 2:54am
Software Version: Web Wiz Forums 12.04 - http://www.webwizforums.com


Topic: ASRock Sapphire
Posted By: patchfile
Subject: ASRock Sapphire
Date Posted: 01 Apr 2017 at 5:15am
" rel="nofollow - Just updated the BIOS on a B350 K4 to 2.20, it changed the Boot image (same screen that says press F2 for BIOS) it used to have an "ASRock" logo, now it has an "ASRock-Sapphire" logo.

Is this also happening with other GPU brands? Or does ASRock and Sapphire have some partnership that I am unaware of?



Replies:
Posted By: Ronin4740
Date Posted: 01 Apr 2017 at 5:35am
The boot logo on my Fatal1ty AB350 Gaming K4 with a PowerColor RX480 card did not change after I updated it to 2.20 


Posted By: patchfile
Date Posted: 01 Apr 2017 at 5:56am
 X370 Killer/ac also has an updated Logo "ASRock-Sapphire" I know it matters not at all, but I do like it.



Posted By: wardog
Date Posted: 01 Apr 2017 at 10:42am
Me thinks this is a boner. It has been reported to my inside contact.

I'll post the reply when I get one.


Posted By: Xaltar
Date Posted: 01 Apr 2017 at 12:38pm
I would love to see a pic of that if possible guys. Regardless of why it's there, I bet it looks interesting at least Wink

-------------


Posted By: parsec
Date Posted: 01 Apr 2017 at 8:04pm
Originally posted by patchfile patchfile wrote:

" rel="nofollow - Just updated the BIOS on a B350 K4 to 2.20, it changed the Boot image (same screen that says press F2 for BIOS) it used to have an "ASRock" logo, now it has an "ASRock-Sapphire" logo.

Is this also happening with other GPU brands? Or does ASRock and Sapphire have some partnership that I am unaware of?


Do you have a Sapphire video card?


-------------
http://valid.x86.fr/48rujh" rel="nofollow">


Posted By: patchfile
Date Posted: 02 Apr 2017 at 3:56pm
Originally posted by Xaltar Xaltar wrote:

I would love to see a pic of that if possible guys. Regardless of why it's there, I bet it looks interesting at least Wink



Just a photo snap with my phone, bad lighting.




wardog was here


Posted By: patchfile
Date Posted: 02 Apr 2017 at 3:58pm
Originally posted by parsec parsec wrote:

Originally posted by patchfile patchfile wrote:

" rel="nofollow - Just updated the BIOS on a B350 K4 to 2.20, it changed the Boot image (same screen that says press F2 for BIOS) it used to have an "ASRock" logo, now it has an "ASRock-Sapphire" logo.

Is this also happening with other GPU brands? Or does ASRock and Sapphire have some partnership that I am unaware of?


Do you have a Sapphire video card?

Yes, Sapphire RX 480.


Posted By: Xaltar
Date Posted: 02 Apr 2017 at 4:00pm
That looks awesome Cool

-------------


Posted By: Nemesis.ie
Date Posted: 04 Apr 2017 at 4:57am
I like it (480 Nitro+ OC here).

Although it would be a bit odd if you have a grpahics card from another motherboard maker. ;)   It would still be accurate though, just free advertising for the competitor.


Posted By: patchfile
Date Posted: 08 Apr 2017 at 7:28pm
" rel="nofollow -
Originally posted by wardog wardog wrote:

Me thinks this is a boner. It has been reported to my inside contact.

I'll post the reply when I get one.

No word?


Posted By: wardog
Date Posted: 08 Apr 2017 at 7:55pm
Originally posted by patchfile patchfile wrote:

" rel="nofollow -
Originally posted by wardog wardog wrote:

Me thinks this is a boner. It has been reported to my inside contact.

I'll post the reply when I get one.

No word?


No. And thanks for the reminder. I'll get after them LOL


Posted By: Nemesis.ie
Date Posted: 09 Apr 2017 at 1:44am
" rel="nofollow - Re: Wardog's signature about "those people":

I'm very happy with my Team TF, it has been flawless at all sorts of timings, 3200 on one of the early UEFIs too. It had Ryzen mentioned in the spec online at the retailers when I ordered (a couple of weeks before the R7 launch) and yet they are not making a song and dance like other makers; claiming compatibility or anything.

No fuss and it "just works". Nice.

The only minus is that it is a bit expensive. With luck that will pay off if we can get higher RAM clocks not tied to PCIe.

Also, what is the point of adding the external clock controller "BClck engine II" or whatever it is if it still ties to the PCIe clock?

I need to be able to separate them or my NVMe drive does not work. (Samsung 960).


Posted By: ASRock_TSD
Date Posted: 13 Apr 2017 at 11:38am
Dear patchfile,

Greetings, this is ASRock TSD.


This is our cooperation with SAPPHIRE VGA manufacture.

When installing SAPPHIRE VGA card like RX460, RX470, RX480, it would show "ASROCK | SAPPHIRE" logo at post screen.

But when installing other brands VGA card would only show ASRock logo.

It is a normal behavior, please feel free to use.


Thanks!

All the best,
ASRock TSD



Posted By: Nemesis.ie
Date Posted: 13 Apr 2017 at 2:47pm
Nice. :) I like it.


Posted By: Xaltar
Date Posted: 13 Apr 2017 at 2:49pm
This is great news, ASRock and a GPU partner working together could only be good for both Big smile

-------------


Posted By: datonyb
Date Posted: 13 Apr 2017 at 8:36pm
thats good to know

as i would have found it funny to have a boot screen for my system saying
asrock-asus
LOL


in my defence i just wanted a rx480 and asus done the best value one i could find (also the white one to match my taichi board)



-------------
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold


Posted By: patchfile
Date Posted: 14 Apr 2017 at 9:25pm
Originally posted by ASRock_TSD ASRock_TSD wrote:

Dear patchfile,

Greetings, this is ASRock TSD.


This is our cooperation with SAPPHIRE VGA manufacture.

When installing SAPPHIRE VGA card like RX460, RX470, RX480, it would show "ASROCK | SAPPHIRE" logo at post screen.

But when installing other brands VGA card would only show ASRock logo.

It is a normal behavior, please feel free to use.


Thanks!

All the best,
ASRock TSD



I have already had 4 people drive to my home just to watch our computers boot up with the new logo. At least one of them will be buying an ASRock board and a Sapphire GPU just to have the logo. So it is a good partnership, that will help you get a few sales at the very least.

I personally think the logo looks amazing. I am thinking of getting a better camera so I can get a picture good enough to use as a background.


Posted By: parsec
Date Posted: 14 Apr 2017 at 10:44pm
" rel="nofollow -
Originally posted by patchfile patchfile wrote:

 X370 Killer/ac also has an updated Logo "ASRock-Sapphire" I know it matters not at all, but I do like it.



It's not a bug, it's a feature!


-------------
http://valid.x86.fr/48rujh" rel="nofollow">


Posted By: Ronin4740
Date Posted: 18 Apr 2017 at 6:20am
Originally posted by patchfile patchfile wrote:


I have already had 4 people drive to my home just to watch our computers boot up with the new logo. At least one of them will be buying an ASRock board and a Sapphire GPU just to have the logo. So it is a good partnership, that will help you get a few sales at the very least.

I personally think the logo looks amazing. I am thinking of getting a better camera so I can get a picture good enough to use as a background.

Kinda makes me wished I'd bought a Sapphire card rather than a Powercolor one when I was spec'ing out the components.  If I'd known and the price difference for the RX480 had been negligible I certainly would have!


Posted By: dantz
Date Posted: 29 Aug 2017 at 12:09pm
So I update A tuning and see this does nothing afaik but reset the pc when pressed also they spelled Sapphire wrong.


Posted By: dantz
Date Posted: 01 Sep 2017 at 3:40pm
I see.. updated to 3.1 bios and Asrock Saphire boost now works.


Posted By: zlobster
Date Posted: 03 Sep 2017 at 8:19pm
" rel="nofollow -
Originally posted by dantz dantz wrote:

I see.. updated to 3.1 bios and Asrock Saphire boost now works.


I have a 580 NITRO+ and I always had the logo during boot. There is an ON/OFF switch in UEFI, but how exactly is it working? What is it doing?


Posted By: dantz
Date Posted: 04 Sep 2017 at 10:03pm
Originally posted by zlobster zlobster wrote:

" rel="nofollow -
Originally posted by dantz dantz wrote:

I see.. updated to 3.1 bios and Asrock Saphire boost now works.


I have a 580 NITRO+ and I always had the logo during boot. There is an ON/OFF switch in UEFI, but how exactly is it working? What is it doing?


Yeah because you have a Sapphire video card the option in bios gives a small boost in GPU performance but the button in A tuning is a +.2 ghz overclock from base frequency on my 1700x



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net