Print Page | Close Window

Asrock NAS does not boot!

Printed From: ASRock.com
Category: Technical Support
Forum Name: Intel Motherboards
Forum Description: Question about ASRock Intel Motherboards
URL: https://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=5019
Printed Date: 13 Jun 2024 at 12:07pm
Software Version: Web Wiz Forums 12.04 - http://www.webwizforums.com


Topic: Asrock NAS does not boot!
Posted By: 0xFEEDC0DE64
Subject: Asrock NAS does not boot!
Date Posted: 01 May 2017 at 8:50pm
" rel="nofollow -
Hi,

I am trying to upgrade my raspberry pi based NAS (with 6 HDDs) to a bit more powerful machine.

I use my it as homeserver for webserver, database server (mysql over LAN), NAS and much more (no gaming). Now I need to upgrade to a x86 machine for virtualization. I want a virtual machine host.

Please have a look at the end of my post for the parts list. I already had half of the items laying around, so it wasnt that expensive. I only had to buy the housing, mainboard and cpu.

But now my problem I started without any pci cards or sata drives attached to make sure everything is working ok.

When powering on, it shows a countdown for "Wainting for BMC initializing...". After 5 seconds, it continues to "System initializing".

But that's all. I cannot enter BIOS or UEFI and booting from usb or network doesn't work either.

What should I try next? I tried updating BMC firmware via the webinterface (didn't help), but I cannot update BIOS without posting. I do not get any splashscreen.

I dont know what the problem is and I hope someone else does.

Parts list:
CPU Intel Xeon E3-1276 V3 3.6GHz Quad-Core Processor
Motherboard ASRock E3C224D2I Mini ITX LGA1150 Motherboard
Memory Kingston HyperX Fury Blue 16GB (2 x 8GB) DDR3-1600 Memory



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net