Print Page | Close Window

Asrock ab350 pro4 with Ryzen 3 2200g will not boot

Printed From: ASRock.com
Category: Gaming Zone
Forum Name: Gaming PC Build Advice
Forum Description: Need advice on your gaming machine? Discuss here
URL: http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=8313
Printed Date: 09 Dec 2021 at 12:20pm
Software Version: Web Wiz Forums 12.04 - http://www.webwizforums.com


Topic: Asrock ab350 pro4 with Ryzen 3 2200g will not boot
Posted By: Grasshopper
Subject: Asrock ab350 pro4 with Ryzen 3 2200g will not boot
Date Posted: 08 Apr 2018 at 1:55am
Hi all,

I just build my first computer and as a start I went with a budget build and bought myself a Ryzen 3 2200g CPU along with a Asrock AB350 PRo4 MB.

https://ca.pcpartpicker.com/list/Zbf3bX" rel="nofollow - https://ca.pcpartpicker.com/list/Zbf3bX

The build went quite smoothly and everything seems to be compatible on partpicker but for some reason, after I press the power button, there is no video of any sort through the HDMI port. After I double checked everything, I'm starting to suspect that I might need a BIOS update. If that is the case, I could use some advice as I'm a complete beginner regarding pc builds. The MB box has the sticker "AMD Ryzen 2000 Ready", which should be in theory compatible to my processor.

Thanks in advance.

https://ca.pcpartpicker.com/forums/topic/273344-asrock-ab350-pro4-with-ryzen-3-2200g-will-not-boot#report" rel="nofollow - Report   https://ca.pcpartpicker.com/forums/topic/273344-asrock-ab350-pro4-with-ryzen-3-2200g-will-not-boot/edit/" rel="nofollow - Edit   https://ca.pcpartpicker.com/forums/topic/273344-asrock-ab350-pro4-with-ryzen-3-2200g-will-not-boot#delete_topic" rel="nofollow - Delete   https://ca.pcpartpicker.com/forums/topic/273344-asrock-ab350-pro4-with-ryzen-3-2200g-will-not-boot#subscribe" rel="nofollow - Follo



Replies:
Posted By: Xaltar
Date Posted: 08 Apr 2018 at 3:55am
Try another HDMI cable and make sure your monitor is set to the correct input. If that still gives no display, you can try an HDMI to DVI converter and see if a DVI cable works for you, that or try another display. This is a common problem that is caused by the many HDMI standards and/or cable quality WinkOnboard display outputs tend to be more fussy with cable length and version.

You can also try clearing CMOS, if the cable isn't the issue that usually solves it so do it anyway. If the system is powering on and staying on and the fans speed up and slow down then the BIOS is probably not the issue. 


-------------


Posted By: Devious Donk
Date Posted: 10 Apr 2018 at 5:26pm
The Asrock AB350m Pro4 likes to start with just ONE ram stick !

So .....

1. Reset bios 
2. Put ONE ram stick in slot A2 !
3. Update bios to 4.7
4. Install OS
5. Put ram into slot A1 & B1 

PS , make sure nothing is connected , just 24 pin + cpu 8 pin , mouse + keyboard and start button


-------------
Ryzen 7-1800x / Asrock X370 Killer SLI / Corsair 32Gb 3600Mhz / 2x GTX 1070ti SLI / EVGA 800W psu / X-plane 11 VR with HTC VIVE



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net