Print Page | Close Window

AB350 Pro4 problems with Crucial 8gb DDR4 2666mhz

Printed From: ASRock.com
Category: Technical Support
Forum Name: AMD Motherboards
Forum Description: Question about ASRock AMD motherboards
URL: https://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=9043
Printed Date: 19 May 2024 at 4:05pm
Software Version: Web Wiz Forums 12.04 - http://www.webwizforums.com


Topic: AB350 Pro4 problems with Crucial 8gb DDR4 2666mhz
Posted By: almirfiorio
Subject: AB350 Pro4 problems with Crucial 8gb DDR4 2666mhz
Date Posted: 29 Jun 2018 at 9:25am
Dear Members

im have Asrock B350 Pro 4

When im put two units of Ballistix Sport LT 8GB Single DDR4 2666 MT/s (PC4-21300) DR x8 DIMM 288-Pin Memory - BLS8G4D26BFSC (White)

when im use only one unit the machine works fine

but when im put the second unit the machine startup and freezes

Help me

my Bios is 4.70

Thanks
Almir



Replies:
Posted By: datonyb
Date Posted: 29 Jun 2018 at 8:19pm
2 sticks should be using slot a2 and b2
reset bios defaults and then
test 1 stick in a2
then the other stick in a2
if both fine test slot b2 the same way

this should indicate if a stick of ram or slot is bad

if everything is okay it would appear you need to manually start setting the ram timings for dual channel


-------------
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold


Posted By: almirfiorio
Date Posted: 30 Jun 2018 at 12:03am
Originally posted by datonyb datonyb wrote:

2 sticks should be using slot a2 and b2
reset bios defaults and then
test 1 stick in a2
then the other stick in a2
if both fine test slot b2 the same way

this should indicate if a stick of ram or slot is bad

if everything is okay it would appear you need to manually start setting the ram timings for dual channel


Im do that . One stick (one pieces) work Fine in all slots


Posted By: datonyb
Date Posted: 30 Jun 2018 at 9:17am
" rel="nofollow -
so BOTH sticks used singlely work ok in all slots ?

but problem is ONLY when two sticks ?


if so reset bios defaults WITH ONE STICK IN A2 !
then flash bios to beta 4.73 or 4.83 and test for stable dual channel mode (two sticks) a2+b2


-------------
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold


Posted By: almirfiorio
Date Posted: 03 Jul 2018 at 8:07am
" rel="nofollow - [URL=][/URL]
Originally posted by datonyb datonyb wrote:

[URL=][/URL]
so BOTH sticks used singlely work ok in all slots ?

but problem is ONLY when two sticks ?


if so reset bios defaults WITH ONE STICK IN A2 !
then flash bios to beta 4.73 or 4.83 and test for stable dual channel mode (two sticks) a2+b2

With one stick in any slot Works fine


Im Put 4.73 beta and memory in A2 and b2

I think I found the problem

the two memories are of the same brand and same model

the first one was already working normally
I tested the first  in single in the 4 slots, I turned it on and off 4 times
and worked normally

already the second memory that arrived last week is freeze in single mode
:(
so the problem is in the memory




Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net