ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - taichi x470 BIOS 3.50 USB regression?
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

taichi x470 BIOS 3.50 USB regression?

 Post Reply Post Reply
Author
Message Reverse Sort Order
goertzenator View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 27 Jul 2019
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote goertzenator Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: taichi x470 BIOS 3.50 USB regression?
    Posted: 27 Jul 2019 at 2:09am
After installing the 3.50 BIOS update I immediately experience severe USB problems:

On ports USB5, USB6, USB32_TA_1, and USB3_9_10 devices connected through a hub experience a reset every few seconds. Details:
- This is observed in both Linux and Windows.
- This was observed using the hub built into my Dell U3417W, a Plugable 2.0 4-port hub, and a cascade of the 2.
- Devices work correctly when plugged directly into the USB ports (ie no hubs). Confirmed under linux, but not Windows.
- This worked correctly BIOS 3.46, so this seems to be a regression.
- USB1-4 still work correctly. Other mobo and USB-C port not tested.
- CPU is a 3900x.

Additionally the IOMMU groups got "worse". Both my video cards are now in the same group.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.158 seconds.