ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Z77 Extreme 4 boot problem
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Z77 Extreme 4 boot problem

 Post Reply Post Reply
Author
Message
MIG View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 11 Nov 2015
Location: UK
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MIG Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Z77 Extreme 4 boot problem
    Posted: 11 Nov 2015 at 8:08pm
I'm getting a blue screen "OS drive unavailable" at startup. I can restart / reset any number of times, and still get this error. But if I use DEL to open the BIOS, then exit without saving, the system boots and runs normally.

I set up the system some years ago with a single SSD for the OS and several SATA hard drives for data. The boot loader is on one of the SATA drives, and the SSD contains the OS. All has been working perfectly, even after a Windows 10 upgrade. Then last week I got the blue screen on boot, and I now have to enter and exit the BIOS to start the system every time.  I haven't made any hardware or software changes recently.

It looks as if the SSD isn't visible on startup.  But why does opening and closing the BIOS make it appear?

Any thoughts would be much appreciated.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.