ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Addressable rgb header not working
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

Addressable rgb header not working

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Leifsi View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 15 Jan 2020
Location: Iceland
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Leifsi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Addressable rgb header not working
    Posted: 15 Jan 2020 at 7:52am
I have a ASRock Taichi x570 and the addressable rgb header is not working.

the normal 4 pin header works but the 3 pin addressable rgb header doesn't and it is not being detected by ASRock polychrome sync and I can't find controls for it in the bios.

Three reasons for why I think this is happening are
1 the header is damaged
2 this is because the ATX12V2 is not plugged in.
3. the motherboard is flawed

Does any one recognize this problem



Back to Top
alander View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 14 Feb 2019
Status: Offline
Points: 43
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote alander Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Jan 2020 at 2:38am
I'm on a ASRock B450 Pro4 and have had problems with addressable RGB since flashing to a new bios when I upgraded from Ryzen 2700X to 3900X. I keep wondering myself and hoping there is a fix soon. There is something on the forums, but it was for a Steel Legend from what I read. I wouldn't recommend trying it since I tried do it with my version of the Polychrome. I managed to leave it on a static white color for now.
Back to Top
Leifsi View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 15 Jan 2020
Location: Iceland
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Leifsi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Jan 2020 at 6:24pm
The method described here worked for me: http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=8147&title=rgb-led-app-issues
Back to Top
alander View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 14 Feb 2019
Status: Offline
Points: 43
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote alander Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Jan 2020 at 12:50am
So did that actually work for you even though its for Z370 Extreme4? If it actually works why isn't that file available in the ASRock Taichi x570 downloads.

Is there the possibility someone could permanent screw up their motherboard and the ASRock would not have any responsibility to replace it since it wasn't listed in the appropiated download section?
Back to Top
Leifsi View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 15 Jan 2020
Location: Iceland
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Leifsi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Jan 2020 at 5:24pm
yes this actually worked.
The names of the scripts weren't exactly the same but you can just use file explorer to see what the script files are called or use TAB to autocomplete in Command Prompt.
Back to Top
Leifsi View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 15 Jan 2020
Location: Iceland
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Leifsi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Jan 2020 at 5:25pm
The files are not located in the downloads but instead where you installed the software.
By default it is in C:\Program Files (x86)\ASRock Utility\ASRRGBLED\Bin\
Back to Top
QuackCow View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 18 Oct 2020
Location: USA
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote QuackCow Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Oct 2020 at 11:53am
Dude if you ever figure out why yours isn't working please tell me because I don't want to have to drain my water-cooling to send it in and have to wait a month.
Back to Top
Semi View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 01 Feb 2021
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Semi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Feb 2021 at 5:47am
So for anyone who still have problems with this it seems there might be individual polychrome versions for different motherboards I use a b450m pro4 so I downloaded the polychrome version for my motherboard....(hope this helps)
Here's the link for the b450m pro4:https://www.asrock.com/mb/AMD/B450m%20Pro4/#Download
Back to Top
Hemingrw View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Feb 2021
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Hemingrw Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Feb 2021 at 4:38am
I have tried the software for my motherboard, still no go. The rgb are plugged in the addressable but can not control. However if i go to led header 1 i can control them but red and green are switched.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.156 seconds.