ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - X570 phantom gaming 4 boot led
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

X570 phantom gaming 4 boot led

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Message
ksac62 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 15 May 2020
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ksac62 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: X570 phantom gaming 4 boot led
    Posted: 15 May 2020 at 5:27am
Built my PC and it worked fine. Got windows running and used it for about an hour then screen went black and it will no longer post.
When I turn on the PC the lights and fans turn on but the screen stays black. (Not a monitor problem I checked) the CPU and dram red LED lights come on for a second then the boot light comes on and stays on. Any idea how to fix this?

Build details:
ASRock x570 phantom gaming 4
Ryzen 7 3800x
Gigabyte rx 5700xt 8gb
2x8gb Corsair vengeance ddr4
Corsair rm750x fully modular 750w psu
Wd blue 500gb m.2 SSD
Seagate 4tb hdd
Back to Top
ThreeDee View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 24 Jul 2019
Location: Billings,MT
Status: Offline
Points: 2396
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThreeDee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 May 2020 at 10:53am
Try a different PSU?
|Ryzen 5 5900|ASRock X570 Taichi-BIOS 4.60|2x16GB HyperX Predator RGB 3200@3600 1:1 IF|ASRock RX 6700XT|2 x PCIe 4.0 M.2 Drives for OS & Games|850 WTT Seasonic 80+ Titanium PSU|Noctua NH-D15|
Back to Top
ksac62 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 15 May 2020
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ksac62 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 May 2020 at 9:35pm
Don't have another one to try
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 3139
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 May 2020 at 9:49pm
ok reset the pc

remove power plug from wall socket
open pc case and remove the small coin sized cmos battery from mother board
press and hold the pc case power button for 30 secs
refit the coin battery
plug back into the wall
try booting the pc now
remember this first boot after a reset may take 2-5 mins so just go make a cuppa
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
ksac62 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 15 May 2020
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ksac62 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 May 2020 at 11:05pm
Just tried. No change, boot error light is still on.
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 3139
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 May 2020 at 1:19am
THERE GOES YOUR CHEAP FIX.........

try basics
unplug ALL hard drives
use 1 stick of ram in slot a2
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
ksac62 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 15 May 2020
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ksac62 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 May 2020 at 1:30am
Going to try and rebuild outside the case to make sure nothing is shorting. If not I have the replacement plan on the motherboard so I can get it replaced.
Back to Top
losmi-bb View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 25 Jun 2020
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote losmi-bb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Jun 2020 at 7:41am
Hey,

The same thing literally happened to me on that board with 3600x. Did you figure it out?
Back to Top
ksac62 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 15 May 2020
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ksac62 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Aug 2020 at 8:29am
I realize this is really late but I just "solved" it. At first I replaced the motherboard but there was no change. I then sent the cpu back to AMD for an RMA. It just got back to me now and the pc is working.
Back to Top
ThreeDee View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 24 Jul 2019
Location: Billings,MT
Status: Offline
Points: 2396
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThreeDee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Aug 2020 at 9:32am
Very frustrating I know .. but I'm glad it's working for you now
|Ryzen 5 5900|ASRock X570 Taichi-BIOS 4.60|2x16GB HyperX Predator RGB 3200@3600 1:1 IF|ASRock RX 6700XT|2 x PCIe 4.0 M.2 Drives for OS & Games|850 WTT Seasonic 80+ Titanium PSU|Noctua NH-D15|
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.160 seconds.