ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - B450m steel Legend not recognize NVME
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

B450m steel Legend not recognize NVME

 Post Reply Post Reply
Author
Message
allanraziel View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 06 Nov 2020
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote allanraziel Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: B450m steel Legend not recognize NVME
    Posted: 06 Nov 2020 at 7:50am

Hi
Please someone can help me, my B450M steel legend is not recognizing my NVME m.2 XPG SX6000 PRO PCIE GEN3X4 M.2 2280 in the bios. My doubt is if the motherboard does not support this nvme or if probably the nvme is defective and therefore does not recognize it.
Back to Top
ASRock_TSD View Drop Down
ASRock_Official
ASRock_Official


Joined: 20 Mar 2015
Status: Offline
Points: 8532
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ASRock_TSD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Nov 2020 at 4:41pm
Dear Allanraziel,
Thank you for posting.

Regarding the problem of system can't detect the SSD, we would like to provide some suggestions for you to verify.

1. Clear CMOS by referring to user manual page. 27.
User manual: https://download.asrock.com/Manual/B450M%20Steel%20Legend.pdf
2. Only install CPU, PSU, Cooler, RAM, Graphic card and install the SSD on M.2_1 socket to check if the SSD appears under BIOS\Advance\Storage Configuration.
3. If possible, please use other NVMe SSD to cross test.

Thank you,

Best wishes,
ASRock TSD


Back to Top
loganfisio View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 12 Nov 2020
Location: Brazil
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote loganfisio Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Nov 2020 at 11:09pm
I Have same problema, suggest not work
Mother board not work any HDD or SSD , only port work
Back to Top
allanraziel View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 06 Nov 2020
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote allanraziel Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Nov 2020 at 11:18pm
In my case, my motherboard is recognizing my ssd sata and my hd sata as normal, only the NVME that does not. I sent the NVME to RMA because I suppose the problem was with him.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 5.750 seconds.