ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > HTPC&Gaming Barebone&Others
  New Posts New Posts RSS Feed - A300 boot problem in the last few days
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

A300 boot problem in the last few days

 Post Reply Post Reply
Author
Message
obliu View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 23 Jun 2021
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote obliu Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: A300 boot problem in the last few days
    Posted: 23 Jun 2021 at 4:57pm
hello,

i've been using an A300 for around 6 months without a single problem, but now in the last week i encountered some boot problems

problem: black screen and no power to mouse and keyboard on startup, holding the power button to restart the computer result in a normal start up


no new software or hardware have been installed on the computer, only updated windows and amd graphic drivers (nothing the day before the problem started)


A300
UEFI A300M-STX P3.60
AMD RYZEN 5 3400G
2x G.SKILL F4-3000C16-8GRS
1x Samsung 970 evo MZ-V7S500

only a wired mouse and keyboard connected to the computer

any advice on how to fix it?
Back to Top
ASRock_TSD View Drop Down
ASRock_Official
ASRock_Official


Joined: 20 Mar 2015
Status: Offline
Points: 7572
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ASRock_TSD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Jun 2021 at 2:07pm
Dear Obliu,

Thank you for posting your query to the ASRock forum.

Please try the suggestions below to see if it will work:
1. Please install only one RAM to the system with the BIOS default loaded.
2. Please remove the SSD from the system to see if the problem will occur.
3. If it happens with the SSD installed, please try using the graphics drivers from the link below:
https://www.asrock.com/nettop/AMD/DeskMini%20A300%20Series/#BIOS

4. If the problem persists, if possible, please try to clean install the Win10.
5. Last, please try to flash the BIOS to 3.70 to see if the problem can be fixed.
   https://www.asrock.com/nettop/AMD/DeskMini%20A300%20Series/#BIOS

With thanks,
ASRock TSD

Edited by ASRock_TSD - 28 Jun 2021 at 2:09pm
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.109 seconds.