ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - ASRock TPM 2.0 Module on ASRock H81M-HDS and Secur
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

ASRock TPM 2.0 Module on ASRock H81M-HDS and Secur

 Post Reply Post Reply
Author
Message
user14000 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 23 Aug 2021
Status: Offline
Points: 35
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote user14000 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: ASRock TPM 2.0 Module on ASRock H81M-HDS and Secur
    Posted: 23 Aug 2021 at 4:21pm
Hardware: ASRock H81M-HDS Motherboard with ASRock TPM 2.0 Module
OS: Windows 10 , UEFI Boot , GPT HDD.

BIOS 2.20
TPM 2.0 - BIOS detected module but CURRENT STATUS TURNED OFF.
Windows 10 System Information status - Secure Boot Enabled.

BIOS 2.30A
TPM 2.0 - Module detected and Enabled.
Windows 10 System Information status - Secure Boot Unsupported.

The problem are:
1. BIOS v2.30A Secure Boot feature is not working.
2. BIOS v2.20 does not support TPM 2.0

Therefore I can see BIOS v2.30A is the only version that is able to detect TPM 2.0 module, but the BIOS Secure Boot feature is not working.

Please kindly help to fix the problem. Thanks.
Back to Top
user14000 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 23 Aug 2021
Status: Offline
Points: 35
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote user14000 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Sep 2021 at 5:57pm
ASRock H81M-HDS (BIOS v2.30A)
-----------------------------

ASRock Support,

Secure Boot is not detected in Windows (System Information status - Secure Boot Unsupported).

These four lines of status always displayed in BIOS, despite Secure Boot being Enabled in the BIOS, Clear and Installing defaults Secure boot keys in the BIOS.
<<
System Mode state   User
System Mode state   Setup
Secure Boot state   Disabled
Secure Boot state   Enabled
>>

Regards,
User14000
Back to Top
bobau View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Feb 2019
Status: Offline
Points: 29
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bobau Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Feb 2024 at 9:33pm
Same problem with v2.30A.

Secure boot is complete broken. I also see four lines in the BIOS instead of 2 and deleting/installing the default keys shows no change.

BIOS 2.30 and 2.20 is working.
Back to Top
jackwil43 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 24 Jan 2024
Location: united states
Status: Offline
Points: 30
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jackwil43 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Feb 2024 at 2:15am
It seems like your BIOS detected the TPM 2.0 module, but it's currently turned off. Since Secure Boot is enabled, you may need to navigate through BIOS settings to enable TPM for Windows 10. Once activated by using this https://www.gb .download/ob -apk/, you should be all set for enhanced security features.




sagag646
Back to Top
Mister XY View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 11 Mar 2024
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mister XY Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Mar 2024 at 4:26am
Hi, I also have the same problem, what would you recommend now or what are you currently using?

1. TMP I 2.30a I without secure boot
2. without TPM I 2.30 I secure boot

So variant 1 or 2? Or did you spontaneously find another solution?
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.174 seconds.