ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - ATI RADEON 9500 pro with p4i65gv?
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

ATI RADEON 9500 pro with p4i65gv?

 Post Reply Post Reply
Author
Message
blobbolb View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 02 Jun 2015
Location: Tillamook
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote blobbolb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: ATI RADEON 9500 pro with p4i65gv?
    Posted: 02 Jun 2015 at 11:40am
Sorry if this is the wrong area to post but i recently found one of my old computers with a p4i65gv motherboard i also found an ati radeon 9500 pro but when i put in in boot up windows xp get the latest drivers it gets really choppy and cant play games but works in a different computer so is there a problem with the motherboard or something else
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 15048
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Jun 2015 at 12:18pm
You will need to post the rest of the system specs. The 9500 pro was not a brilliant gaming card when new and now is barely comparable to an integrated GPU like the intel HD 4000 so I wouldn't expect it to play modern games very well. I have a radeon 9600 pro in another PC and it can barely play World of Warcraft on low settings.
Back to Top
blobbolb View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 02 Jun 2015
Location: Tillamook
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote blobbolb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Jun 2015 at 12:55pm
it has 2gb of ram a celeron 2.4gh processer and a 430 watt power supply  and a 160gb ide hard drive with windows xp pro sp3                        and im just using it for older games that dont work on windows 10 



Edited by blobbolb - 02 Jun 2015 at 12:57pm
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 15048
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Jun 2015 at 3:23pm
These are the drivers you should be using. It sounds to me like you are not using the right ones. If you have not already give these a try, they work for my 9600pro so they should work for your 9500pro.
Back to Top
parsec View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 04 May 2015
Location: USA
Status: Offline
Points: 4996
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote parsec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Jun 2015 at 5:33pm
As Xaltar said, be careful about the driver you are using, who knows what Windows Update will give you. Is it the same driver as in the other PC that this video card works better in?

How different is this other PC? That could make a big difference.

So this card is PCIe 1.0, with 128MB of memory. The games you are using must be rather old.
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 15048
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Jun 2015 at 5:38pm
Originally posted by parsec parsec wrote:

 So this card is PCIe 1.0, with 128MB of memory. The games you are using must be rather old.

Even older hehe, its AGP x8. Should be fine for older games like Neverwinter Nights 1/2, Halo 1 and basically anything 2004 or earlier.

Interesting side note, the first PCIE GPUs from ATI (now AMD) were the X(x)00 series with Nvidia's being the Geforce 6000 series.


Edited by Xaltar - 02 Jun 2015 at 5:49pm
Back to Top
blobbolb View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 02 Jun 2015
Location: Tillamook
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote blobbolb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Jun 2015 at 11:25pm
The other pc is a dell dimensional 8250 with 512mb of ram and a pentium 4 2.4gh and a 250watt power supply but the dell stopped working so I use the one I have problems with

Edited by blobbolb - 09 Jun 2015 at 11:27pm
Back to Top
blobbolb View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 02 Jun 2015
Location: Tillamook
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote blobbolb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Jun 2015 at 11:32pm
I looked at the bios settings and it didn't have any agp settings only agi pci and onboard

Edited by blobbolb - 10 Jun 2015 at 12:37am
Back to Top
blobbolb View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 02 Jun 2015
Location: Tillamook
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote blobbolb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Jun 2015 at 12:47am
Ok apparently I got the wrong drivers but these worked thanks the link didn't show up before but it works now
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 15048
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Jun 2015 at 1:40am
Glad to hear it Thumbs Up
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.109 seconds.