ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - H610M, NVME Adapter
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

H610M, NVME Adapter

 Post Reply Post Reply
Author
Message
TracteurDim View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Jul 2022
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TracteurDim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: H610M, NVME Adapter
    Posted: 03 Jul 2022 at 11:18pm
Hello everyone !

I'm new on this forum.
I just bought a H610M-HVS from AsRock, but I want to install a NVME SSD for my booting system.
So I bought a QNAP QM2 Adapter and installed it on the PCIe x16.
The card seems to be unrecognize, is it normal ?
The fan is working, but can't see any LED. Is there settings to do into the UEFI ?

By the way, I have trouble to enter the UEFI, don't know why.

I'm on UEFI version 6.1
Thx
Back to Top
threadzipper1957 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 05 Mar 2022
Status: Offline
Points: 4750
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote threadzipper1957 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Jul 2022 at 9:25pm
Hello Tim,

This Qnap card is specifically designed for in a QNAP NAS, and usually not compatible with a motherboard.
Important when installing an OS is to set CSM, to Disabled, so the OS will be installed in UIFI (GPT) Mode.
This will only work, when you have a CPU with integrated graphics (so NOT the F version)
And since the NVME M.2 card requires 4 PCIE lanes, you cannot put it into a pCIE x1 slot
Kind Regards
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.113 seconds.