ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Media&User's Review > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Asrock Q270 Pro+ Not Booting
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

Asrock Q270 Pro+ Not Booting

 Post Reply Post Reply
Author
Message Reverse Sort Order
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 16068
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Asrock Q270 Pro+ Not Booting
    Posted: 24 Sep 2022 at 6:35am
The 9400 is not compatible and has a different pinout so yes, it is most likely
why the fans are not spinning up. You will need a 6000 or 7000 series CPU. While
8000 and 9000 series use the same physical socket they are not pin compatible.
Back to Top
DBechai View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 23 Sep 2022
Status: Offline
Points: 35
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DBechai Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Sep 2022 at 1:50am
Ok, so with that particular CPU type the cpu fan will not spin either right?
Trying to figure out whether it is just the faulty CPU which I can replace or that the board itself has a problem.

I got the -9400 in there now, I guess if I get a compatible CPU and put that in all should work (as in inserting the -9400 doesn't ruin the pins?).
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 16068
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Sep 2022 at 12:43am
Yes, the 9400 won't run on that board, same number of pins, different pinout. You
will need a 6000 or 7000 series CPU.
Back to Top
DBechai View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 23 Sep 2022
Status: Offline
Points: 35
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DBechai Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sep 2022 at 10:44pm
Hi,

I recently purchases this board and for some reason the fans are not spinning. There is no sign of life other than that I know the motherboard is receiving power because some lights on my GPU light up notifying when 6+2 directly from the PSU to the GPU are not connected.
The board is sold as a 1151 compatible board, but upon checking the compability list I saw that my I5-9400 is not in the list. Is it really not compatible with that CPU and is that a possible reason the cpu fans are not spinning?
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.188 seconds.