ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - No boot after connecting second HDD
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

No boot after connecting second HDD

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Skala View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 01 May 2016
Location: Canada
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Skala Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: No boot after connecting second HDD
    Posted: 01 May 2016 at 3:34pm
Hello,
I need help with 970 Extreme3 R2 m/b.
Freshly installed Win7-64, all drivers updated, Samsung SSD850 in AHCI mode.
When I am trying to connect second HDD ( SATA2), windows refuses to boot, stating "no bootable device". Disconnection of the HDD is not affecting this situation, I have to go through Windows Boot procedure to restore access to original boot.
Switching SATA  ports in various combinations is not affecting this fault. I used 2 different HDDs, which are working fine on Gigabyte M/B with exactly the same setup: bootable SDD with Win7.
Please, advise.
 
Pupkin
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6447
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 May 2016 at 4:28pm
Was a single drive connected when you did the fresh install on this MB?
Back to Top
Skala View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 01 May 2016
Location: Canada
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Skala Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 May 2016 at 2:20am
No, I did Win  installation with SDD only. HDD has been connected after full Win installation.
AHCI mode was off during OS installation, by the way ( just forgot about it)  - I have modified registry afterwards. If HDD should be present during Win installation, I can re-load OS, of course.
However, if there is a way to do it by tweaking the registry, I would appreciate the advise. 
Pupkin
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.176 seconds.